Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Jobbik: Súlyos mulasztást követhetett el a belügyminiszter és az Alkotmányvédelmi Hivatal

Mirkóczki Ádám: Nemzetbiztonsági probléma, ha idegen titkosszolgálatok léptek fel a Fidesz szolgálatában.

MTI
2018. 04. 05. 15:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha igazak azok a sajtóinformációk, amelyek szerint az izraeli titkosszolgálatokkal összefüggésbe hozható személyek magyar állampolgárok elleni akciót követtek el a Fidesz politikai szándékának megfelelően, akkor az Alkotmányvédelmi Hivatal és az azt felügyelő belügyminiszter súlyos mulasztást követett el – olvasható a Jobbik közleményében, amelyet Mirkóczki Ádám pártszóvivő tett közzé.

Tisztázni kell, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatal az első jelzés után milyen lépéseket tett, miért nem védte meg a hozzájuk forduló magyar állampolgárokat, és milyen jelentést készített a belügyminiszter számára – írta az ellenzéki politikus.

Az Alkotmányvédelmi Hivatalnak arra is válaszolnia kell, hogy fő tevékenysége, az idegen titkosszolgálatok tevékenységének elhárítása érdekében mit tett meg és mit mulasztott el. Vizsgálta-e, hogy milyen kapcsolat van a Fidesz és az izraeli titkosszolgálatokkal kapcsolatba hozott biztonsági cég emberei között? Vizsgálta-e hogy ezekhez az információkhoz hogyan jutott hozzá Bayer Zsolt és a Fidesz több politikusa?

A belügyminisztériumnak választ kell adnia arra, hogy mire utasította az általa vezetett titkosszolgálatokat. A napvilágra került információk megmagyarázzák, hogy a Fidesz miért szabotálja hónapok óta a nemzetbiztonsági bizottság munkáját, és hogy miért lehetetlenítik el a titkosszolgálatok parlamenti kontrollját. Úgy tűnik, a kormánypárt ismét azzal vádol másokat, amit ők maguk követtek el – zárul a Jobbik közleménye.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.