Keddtől már csak felújított szerelvényekkel utazhatunk a 3-as metrón

A kocsik klímaberendezéseiről folynak az egyeztetések a kötbér terhére.

MTI
2018. 04. 03. 9:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Keddtől már csak felújított szerelvények szállítják az utasokat a 3-as metróvonal két üzemelő szakaszán – jelentette be Tarlós István kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. A főpolgármester közölte, a szerelvények felújítása a végéhez közeledik; a metróvonal teljes körű rekonstrukciója 2017-ben kezdetét vette, jelenleg az északi szakaszon folyik az újjáépítés. Megemlítette, hogy múlt év márciusától felújított szerelvényeken is lehetett utazni.

A közeledő meleg idő kapcsán szólt arról, hogy a szerelvények klímaberendezéseiről folynak az egyeztetések a kötbér terhére. A metró akadálymentesítéséről szólva Tarlós István elmondta, hogy a 20 állomásból 18 esetében ez megtörténik. A maradék két állomáson is végeznek akadálymentesítést, de mivel az nem elégíti ki a rászorulók kívánságát, ezért a főváros kötelezettséget vállal, hogy 2021 végéig megvalósul majd a mozgáskorlátozottak érdekvédelmi szervezete által megfelelőnek tartott akadálymentesítés – közölte.

Tarlós István szólt arról is, hogy Budapest leghosszabb és legforgalmasabb metróvonala 1976 és 1990 között több ütemben épült. A 3-as metró nemcsak a főváros, hanem Magyarország legforgalmasabb tömegközlekedési vonala is, a félmilliót is meghaladja az utazóközönség száma, több embert szállít, mint a MÁV országosan.

Építése óta eddig a metróvonalon nem volt átfogó korszerűsítés, napjainkra több mint indokolttá vált a felújítás – jelentette ki. Az eseménnyel elbúcsúztatták az utolsó régi, még fel nem újított szerelvényt.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.