Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Kétmilliós bírságot kapott a Fidesz az Orbán-plakátok miatt

A Kúria kimondta, hogy a miniszterelnököt ábrázoló plakát megtéveszti a választókat, mert nem derül ki, ki rendelte.

MN
2018. 04. 04. 17:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kétmillió forintra bírságolta a tiszaújvárosi választási bizottság a Fideszt Orbán Viktor jogsértő plakátjai miatt – írja a 24.hu a Momentum közleménye alapján. A párt beadványa nyomán vasárnap mondta ki a Kúria, hogy a csak Orbánt ábrázoló plakátok megtévesztik a választókat, mert nem derül ki, hogy ki rendelte őket: a kormány vagy a kormánypárt?

A Kúria döntése csak egyetlen plakátról szólt, és elvi szinten mondta ki, hogy jogsértő. A Momentum ezután 24 órás plakátvadászatot hirdetett, hogy bebizonyítsa: országos kampányról van szó, a Fidesz tömegesen sértette meg a törvényt. Egy nap alatt az ország minden részéből, többek között Bajáról, Nagykanizsáról, Tiszaújvárosból és Budapestről érkeztek be képek a jogsértő plakátokról.

A tiszaújvárosi választási bizottság egyhangú döntése szerint a plakát jogsértő: „a Választási Bizottság a bírság kiszabásakor figyelembe vette a jogsértéssel érintettek körének nagyságát, a jogsértés súlyát és területi kiterjedtségét, a jogsértés ismétlődő jellegét, valamint nyilvánvalóan szándékos voltát.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.