Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Lemond a Momentum vezetése, ha nem jutnak be a parlamentbe

Fekete-Győr András további momentumos visszalépéseket is belengetett sajtótájékoztatóján.

MN
2018. 04. 05. 17:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Momentum teljes elnöksége lemond, ha nem kerülnek be a parlamentbe a vasárnapi választáson.

Ezt Fekete-Győr András elnök mondta az Azonnali kérdésére a párt sajtótájékoztatóján. A politikus szerint júniusban lenne náluk tisztújítás, de ha így alakul, előre hoznák. A tisztújításig pedig egy ügyvivő testület, reményei szerint a jelenlegi elnökség folytatná a munkát.

A Momentum elnöke a sajtótájékoztatón egyébként kifejezetten a politikai béke fontosságáról és szükségességéről beszélt, majd azt mondta: épp a mögötte álló négy jelölt – az exfideszes és exjobbikos Körömi Attila, az exegyüttes Cseh Katalin, az ex-LMP-s Falta Milán és az ex-DK-s Szarvas Koppány Bendegúz – a bizonyíték arra, hogy ideológiákat és szekértáborokat áthidalóan is lehet politizálni.

Szerinte Magyarország jövője is az, hogy az ideológiáktól függetlenül mindenki tudjon együtt dolgozni. Ezt alátámasztva elmondta, hány más ellenzéki jelölt javára lépett vissza a Momentum már ebben a kampányban.

Fekete-Győr azt is megerősítette: a visszalépések sora még nem ért véget.  

Az Azonnali felvetésére pedig kifejtette, hogy az 5 százalék fölötti eredmény történelmi siker lenne, mert soha nem jutott még be párt egyéves építkezés után a parlamentbe – de csak az 1 százalék alatti választási eredményt tartaná „abszolút kudarcnak”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.