Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Mészáros Lőrinc lapja kicenzúrázta Veszprém parlamenti képviselőjét

Az LMP-s jelölt is bemutatkozhatott, a kétharmad lebontója, Kész Zoltán viszont nem.

Lakner Dávid
2018. 04. 06. 15:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár minden választási előrejelzés szerint a független Kész Zoltán a legesélyesebb ellenzéki jelölt Veszprémben, ez mégsem számított a helyi megyei lapnak, amikor összeállította, kikre lehet szavazni a hétvégén. Miközben ugyanis az egyes jelöltektől 1000 karakteres bemutatkozást kért a Napló, a kétharmad lebontójának szövegét már nem tette közzé. Miközben a jóval esélytelenebb LMP-s jelölt, Hites Viktor is kifejthette álláspontját, a város országgyűlési képviselőjét csak mellékesen említették meg, mint aki a momentumos és az MKKP-s jelölt mellett szintén indul még a választáson.

„Odáig jutottunk, hogy sem a térség országgyűlési képviselőjeként, sem a legerősebb ellenzéki képviselőjelöltként nem jut megszólalási lehetőség számomra a Naplóban, vagyis cenzúrázzák azt, hogy az engem választók véleményét közvetítsem. Nem engem, önöket cenzúrázzák, az Önök véleményének nem jut terep” – írta Facebook-oldalán Kész Zoltán, aki három éve a helyi időközi választást 42,6 százalékkal nyerte meg. Akkor a fideszes jelölt, Némedi Lajos csupán 33,8 százalékot szerzett. A harmadik az ezúttal is induló jobbikos jelölt, Varga-Damm Andrea volt, míg az LMP képviseletében Gerstmár Ferenc 4,6 százalékot kapott. Idén a Fidesz azt az Ovádi Pétert indítja, aki 2015 óta a párt választókerületi elnöke. Bemutatkozásában milliárdokat ígért be: mint írta, Porga Gyula fideszes polgármester és Orbán Viktor „a Modern Városok Program keretében több mint 75 milliárd forint keretösszegű támogatásról állapodott meg, amelynek az előkészületei javában zajlanak.”

Mostani bemutatkozásában Kész azt írta, 2015-ös választási ígéreteinek mindegyikét teljesítette, most pedig újra 3×3 ajánlata van, amiket Facebook-oldalán tett közzé. „Többek között megakadályoztuk a Pannon Egyetem bezárását jelentő döntéseket, önálló osztályt harcoltunk ki az éber kómás betegeknek, államtitkári ígéretet kaptunk a királyszentistváni hulladékégető okozta bűz megszüntetésére” – írta a politikus. Szerinte az eredményekről azért nem lehet olvasni, mert a propaganda nem ad felületet a térség választott országgyűlési képviselőjének. Eközben nemrég az OLAF-dossziét is átadta a Naplónak, hogy bátran írjon róla, de ez elmaradt. „Úgy döntsenek április 8-án, hogy tudják: akit megpróbálnak elhallgattatni, az a rendszer ellensége, a nép képviselője” – tette hozzá. 

A veszprémi Napló számos vidéki laphoz hasonlóan a Mediaworks terméke, tehát Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és nagyvállalkozó tulajdona. Tavaly kinevezett főszerkesztője, Néző László a kormánypárti Magyar Időktől érkezett hozzájuk. 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.