Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Orbán migránsozott a végén még egy kiadósat

Az utolsó nagy hajrá szükségességéről is beszélt a miniszterelnök Székesfehérváron.

MN
2018. 04. 06. 15:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Hiába hajráztuk végig az elmúlt időszakot, a választás csak 48 óra múlva, vasárnap dől el – szögezte le székesfehérvári beszéde elején Orbán Viktor. Emlékszik olyan voksolásra, folytatta, amikor szombaton és hétfőn is ők voltak többen, csak vasárnap nem. Erre pedig 2002 után rá is ment az ország. Megtanulták a leckét – tette hozzá kormányfő. 

– Vasárnap győzni fogunk, azért gyűltünk össze, hogy megbeszéljük, hogyan – jelentette ki. Orbán szerint olyan csatákat is megnyertek, amelyek esélytelennek látszottak, mivel az ellenfelek nagyobbak voltak, az ellenszél pedig másokat lefújt a pályáról. – Képesek voltunk megmenteni a gazdaságot és hazaküldeni az IMF-et. Kiváltottuk magunkat az adósrabszolgaságból, a bankoktól és a multiktól beszedett adót odaadtuk a családoknak. 

– Meghirdettük a nemzeti politika reneszánszát, megállítottuk a menekültek áradatát – ezek mind megnyert csaták – vélte Orbán Viktor.

Szerinte sorsdöntő választásról van szó, amelynek az eredményével együtt kell élni, azon utólag változtatni nem lehet. Utoljára a rendszerváltozás idején volt ilyen. Megismételte a kampány állandó és szinte kizárólagos üzenetét, miszerint az ellenzék bevándorlóországgá tenné hazánkat. 

– Ezen a helyen, ahol állunk, államalapítónk teljesítette be küldetését, itt kezdődött a magyar nép máig tartó fejezete, a keresztény államiságnak története – indokolta a szimbolikus helyszínválasztást. 

– A kérdés, mit kell tennünk, mit tehetünk még. Mondjuk el mindenkinek, milyen veszély fenyegeti hazánkat. Végre van jövőnk, végre van mit megvédenünk – állította Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint kereskedelmi háború fenyeget az EU és Amerika között, háború dúl a szomszédban, de a legnagyobb veszély, hogy Európa vezetői egy milliárdos spekulánssal összefogva bevándorlókat akarnak betelepíteni. 

Orbán Viktor arról is beszélt, Nyugat-Európában cenzúra van, „világosan kell beszélnünk arról, hogy Brüsszel és az ENSZ alkimista műhelyeiben milyen jövőt szánnak nekünk”. Megismételte azt a sokszor cáfolt álláspontját, hogy Brüsszel tízezer migránst akar Magyarországra telepíteni. És akkor hiábavaló volt a gazdasági növekedés – folytatta. 

Szerinte kétféle jelölt közül lehet választani: Soros György jelöltjei vagy a Fidesz–KDNP politikusai közül. – Nem hajlok meg mindenféle szélnek, de egyedül semmire nem megyek. Amikor az országot meg kell védeni, akkor minden képviselőnkre szükség van – üzente a pártelnök.

Orbán Viktor és a Fidesz Székesfehérvárra szervezte meg kampányzáróját. A rendezvény a Himnusszal vette kezdetét, majd a Bánk bánból adtak elő egy részletet. Tudósítónk szerint több ezren gyűltek össze, döntően idős emberek. Orbán meglepően rövid beszéde végén az egybegyűltek szokás szerint „Viktor! Viktor!” skandálásba kezdtek, majd a tömeg – más program híján – hamar hazaindult. 

 ###HIRDETES###

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.