Következő mérkőzések
Szlovénia
15:002024. június 20.
Szerbia
Dánia
18:002024. június 20.
Anglia

Orbán tizenkét éve ismertette a receptet

A miniszterelnök tizenkét éve arra panaszkodott, hogy a kormány csak ellenségképet tud gyártani. Ma ő teszi ezt.

MN
2018. 04. 07. 10:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormány politikai taktikájának lényege, hogy nem a döntéseket kell megvédeni, hanem az ellenzéket folyamatosan támadni, ellenségképet gyártani. Mindezt nem valamelyik ellenzéki politikus nyilatkozta most a Fidesz–KDNP tevékenységéről, hanem maga Orbán Viktor panaszolta tizenkét évvel ezelőtt.

Az akkori ellenzéki politikus a kormányon lévő MSZP módszereit sérelmezte, úgy vélve: a kabinet nem arra helyezi a hangsúlyt, hogy jó döntéseket hozzon, kormányozzon. „Ellenségképet kell fölépíteni, veszélyt kell megfogalmazni, patás ördögöt kell a horizontra rajzolni, és utána ezt az ellenségképet meg kell vádolni a legképtelenebb vádakkal” – vázolta Orbán Viktor 2006. november 16-án, szerinte mit művelt az akkori vezetés.

Ismeretes: a Fidesz hónapok óta azzal kampányol, hogy ha nem ő nyeri a választást, az ellenzék lebontja a határkerítést, a migránsok ellepik Magyarországot, és családtámogatásra sem jut majd pénz. Igaz, sem Vona Gábor, sem Karácsony Gergely, de az LMP sem bontana határzárat, és a családi kedvezmények megvonásáról sem beszéltek, épp ellenkezőleg. A kormánypárt fanatikusai mostanra odáig jutottak, hogy „Orbán és turbán” között kell választani, ha pedig nem a Fidesz nyer, a strandokat bikinis nők helyett burkás muszlimok lepik majd el. Kövér László házelnök szerint pedig az élhető Magyarország, illetve egy olyan ország között kell választani, amit országnak sem lehet nevezni, mert „végleg feloldódik a globalista szennyáradatban”. Ezt egyébként a Pesti Srácoknak adott interjújában mondta Kövér, a beszélgetés során többször is hangoztatva a globalizmus szerinte súlyos fenyegetését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.