Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Rogán Antal: Nem Orbán Viktor a lényeg, hanem az emberek

Továbbra sem mondják meg a túl kíváncsi sajtónak, hogy hol jár a miniszterelnök a kampány során.

MN
2018. 04. 02. 19:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan tényleg Mátyás király babérjaira tör Orbán Viktor a most folyó kampányhajrában. Az április 8-ai országgyűlési választás előtt a sajtó egyes, nagyon kíváncsi része elől mintha álruhában bujkálva járná az országot. Arra mondjuk van ideje, hogy tökéletesen jogsértő módon ovisokkal fotózkodjon, vagy éppen az adott körzet regionális tévécsatornájának adjon interjút – komoly kérdés egyszer sem hangzik el ezekben –, ám arra nincs lehetőség, hogy előre tudhassuk, vajon legközelebb hol fog felbukkanni.

Az RTL Klub Híradója mindenesetre választ szeretett volna arra kapni, vajon miért nem lehet előre tudni, merre jár Orbán Viktor, miért nem működik Magyarországon ugyanúgy a sajtó értesítése, mint más, normális demokratikus országokban. A 444 megírta, hogy Rogán Antal propagandaminiszter a csatornának telefonon válaszolva kijelentette, hogy Orbán „amerikai mintára” folyamatosan tudósít útjainak szinte minden percéről a Facebook-oldalán, így az a sajtó számára teljes egészében elérhető és látható. Majd hozzátette: „De őszintén szólva mi nem az újságírókat, hanem az embereket szeretnénk megszólítani a kampányban.” Arra a felvetésre, hogy így viszont nem lehet kérdezni a miniszterelnöktől, Rogán azt állította, hogy a minisztériumon keresztül „minden érdemi kérdésre válaszolnak”.

Az RTL Klub viszont volt annyira éber, hogy utánajárt, az Egyesült Államokban tényleg a rogáni elbeszélés alapján zajlik-e a kampány. Nos, vélhetően nem lep meg senkit, hogy ott a két nagy párt jelöltjeit újságírók egész hada követi a kampány során, és elképzelhetetlen lenne, hogy ne tudjanak róla a nagy sajtóorgánumok, hogy hol és mikor lesz a következő kampányállomás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.