Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Stílusos hazafiak védik a migránsoktól a budapestieket

Mivel oktatási sikerekről nem nagyon tudott beszélni, Orbán most a Ludovika Campus átadóján riogatott.

Vég Márton
2018. 04. 04. 12:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Milyen szerencse, hogy négy nappal az országgyűlési választás előtt pont elkészült a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) Ludovika Campusa a Nagyvárad téren, így még egy átadón mondhatott beszédet Orbán Viktor miniszterelnök. A jelenlegi kormányfő nem tudott dicsekedni az ország oktatási sikereivel, ezért inkább megint migránsokkal riogatott.

– Budapest ma a világ egyik legbiztonságosabb városa, de elég egy rossz döntés, egy elhibázott választás, és Budapestre nem fogunk ráismerni – magyarázta. Orbán Viktor szerint

Magyarországon a migráció első helyen Budapestet és a budapestieket fenyegeti.

A déli határon épített kerítés pedig elsősorban Budapestet védi. A jövőbe látva úgy fogalmazott: ma még Budapesten jó élni, gyermeket nevelni, de ha az ellenzék nyer, akkor vége mindennek. Oda lesz a biztonság, nem lesznek beruházások, új munkahelyek, értékálló jövedelmek és nyugdíjak sem. – Elég csak egyszer rosszul dönteni, elég egyetlen rossz lépés, és nincs megállás a lejtőn – hangoztatta a kormányfő. Egyenesen úgy fogalmazott, hogy ma ismét el akarják venni tőlünk a hazánkat.

Ennek az ismeretlen a háttérhatalomnak azonban nem lesz könnyű dolga, ha az NKE Ludovika Campust is be akarja majd venni a választások után. Ennyi rendőrt és biztonsági embert ugyanis már nagyon régen láttunk. Igaz, ami igaz, megannyi közjogi méltóság (Boross Péter volt miniszterelnök, több miniszter, Polt Péter legfőbb ügyész) emelte az átadási ünnepség fényét, de Orbán szerint Budapest a világ egyik legbiztonságosabb városa, ezért talán felesleges volt az Orczy park minden megmaradt fája mellé egy biztonsági embert állítani. Persze még így sem tudták eltakarni az Együtt aktivistáinak transzparenseit, amelyekre ezt írták:

A halott fák köszöntik a nemzet Mészárosát.

„A kormány és a főváros asszisztál ahhoz, hogy elvegyék Budapest legnagyobb közparkjait, csak azért, hogy Mészáros Lőrinc tovább gazdagodjon. A 36 hektárból 1 hektár az, amire annyi pénzt kegyeskedtek elkölteni, hogy valóban a lakók szabadidős tevékenységét tegyék lehetővé” – mondta Baranyai Krisztina. Az Együtt helyi képviselőjelöltje hozzátette: a fennmaradó 35 hektárt gyakorlatilag kisajátította az egyetem.

Építettek milliárdokból: lovardát, istállót, lőteret, kosárpályát, focipályát kerítés mögé – ezeket mind nem fogják használni a lakók.

Ami viszont jó hír, hogy az NKE oktatási éttermében csak 400 forint a tökfőzelék, így a haza szolgálatába szegődő hallgatók olcsón étkezhetnek. Valamint az egyetemi hallgatói önkormányzat magazinjából az is kiderült, hogy márciusban beindult a stíluskurzus, hogy ne unatkozzanak a katona-, rendőr-, vámos- és köztisztviselő-hallgatók 2018-ban sem. „Ha kilépünk az egyenruhából, érdemes ügyelnünk arra, mit üzenünk a külcsínnel. A stíluskurzus különösen a fiatal férfiak úriemberré válását segíti majd.” Ha pedig ehhez hozzátesszük, hogy a Ludovika Campus átadóján Kocsis Máté, VIII. kerületi fideszes polgármester azt mondta, a grandiózus egyetemi épület a hazafiság szimbóluma, akkor a budapestiek is megnyugodhatnak: stílusos hazafiak vigyáznak majd a biztonságukra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.