Következő mérkőzések
Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Szél Bernadett: Észszerű ajánlat esetén lehet párbeszéd

Az LMP nem fogadja el Karácsony Gergely ajánlatát a visszalépésekről – erősítette meg.

MN
2018. 04. 04. 11:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az LMP nem fogadja el Karácsony Gergely ajánlatát a visszalépésekről – erősítette meg a párt miniszterelnök-jelöltje.

A Hír TV azt írja, Szél Bernadett szerint már csaknem megállapodtak négy ellenzéki mandátumról, amikor jött a hír: az MSZP–Párbeszéd kormányfőjelöltje egy fórumon bejelentette, hogy négy helyen visszalépnek az Együtt és az LMP javára, ha a többi esélyes helyen nem indulnak. Szél Bernadett azt mondta: 3 helyért 27-et kértek volna a szocialisták. Szerinte a két párt támogatottsága közti különbség nem indokolja az ilyen arányú visszalépést, de nem zárta ki a további tárgyalásokat.

„Amennyiben észszerű ajánlatot kap bármelyik párt az ellenzéki oldalon, aki hajlandó egyáltalán szóba állni a másikkal, szerintem fontos, hogy legyen köztünk párbeszéd. Nyilván a 3 meg a 27, az nem egy olyan arány, ami tárgyalóképes lenne, ez nyilván nem is arról szól, hogy az LMP-vel megállapodjanak, ez egy teljesen új helyzet volt, ami sokunkat váratlanul ért. Ha ez marad, akkor nem fogunk tudni tovább menni ezen a vonalon” – jelentette ki Szél Bernadett.

Karácsony Gergely szerint továbbra is 95 százalék, hogy lesznek még visszalépések. Az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje közölte, még tartanak a tárgyalások, amiket a következő 16 órában lezárnak. A Hvg.hu értesülései szerint Csepelen a szocialista jelölt, Bangóné Borbély Ildikó visszalép az Együtt politikusa Szabó Szabolcs javára, ezért cserébe az Együtt 7-8 körzetben hívhatja vissza jelöltjét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.