Vona Gábor: Itt a bevándorlásellenes akcióterv

A Jobbik kitart amellett, hogy a 106 jelöltjéből senkit sem léptet vissza a választásokra.

Katona Mariann
2018. 04. 03. 11:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat pontból álló bevándorlásellenes akciótervet mutatott be Vona Gábor Gyöngyösön, a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének szavai szerint ezt akarják majd megvalósítani, ha a vasárnapi választás után kormányt alakíthatnak. A migrációt érintő csomag az első, de nem az utolsó, az ellenzéki pártvezető ugyanis a voksolásig hátralévő minden egyes nap nyilvánosságra hoz majd egy-egy intézkedési tervet. 

A bevándorlásellenes akcióterv hat pontja a következő: 

Vona Gábor megismételte, hogy a kormányváltás a választási részvételen fog múlni, 70 százalékos vagy azt meghaladó választási részvételnél már nem a jelenlegi kormány marad hatalmon. „Mindenki szánjon rá félórát vasárnap, hogy elmegy szavazni, és vigyen magával még öt embert” – buzdított a Jobbik elnöke.

A politikus a kormányfő március 15-i beszédére utalva úgy fogalmazott, hogy míg Orbán Viktort elégtételt venne, ők egészségügyi eszközöket vennének. A miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjúja kapcsán pedig azt is mondta, hogy míg Orbán Viktor az embereket listázná, a Jobbik az ország problémáit venné sorra. 

Nem lépnek vissza

Hiába gyorsulnak fel az ellenzéki oldalon a visszalépések a következő napokban, a Jobbik továbbra is kitart amellett, hogy nem fogja visszavonni a 106-ból egyetlen indulóját sem. Vona Gábor a Magyar Nemzet kérdésére felvetette, hogy a visszalépéseik egyáltalán nem jelentenék azt, hogy szavazóik automatikusan a baloldali jelöltre húznák be az ikszet. A Jobbik tábora ugyanis – szavai szerint – nagyon heterogén, a régi, jobbikos törzsszavazók mellett vannak csalódott fideszesek, és a baloldalból kiábrándultak is, nekik pedig az az elvárásuk, hogy a Jobbik jelöltjeire szavazhassanak. „Erőt az erővel lehet leváltani” – tette hozzá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.