Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Vona Gábor már szavazott, természetesen a kormányváltásra

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje szerint most nem szabad hátradőlni, mindenkit szavazásra buzdít.

Katona Mariann
2018. 04. 08. 8:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sokkal délelőtt kilenc óra után leadta szavazatát Vona Gábor és felesége a Jobbik elnökének szülővárosában, Gyöngyösön. „Mindenki sejtheti, hogy mire szavaztunk, természetesen a kormányváltásra és arra, hogy egy jobbik Magyarország jöjjön a mai nap után” – mondta a Jobbik elnöke, miniszterelnök-jelöltje. Egyúttal arra kért mindenkit, hogy menjen el szavazni, mert a választás tétje szerinte most nem négy évre dönti el az ország sorsát, hanem legalább két generációra. „Az dől el, hogy kivándorlóország lesz-e Magyarországból, vagy sem” – fogalmazott, egyből leszögezve, hogy ő azt szeretné, ha az emberek, a fiatalok és az idősek is, itthon tudnának boldogulni.

Vona Gábor a szavazásakor még a 7 órás, egyébként rekordmagas részvételi adatokat ismerte, azokat nagyon jónak nevezte. Szerinte úgy tűnik ugyanis, hogy magas lesz a részvételi arány, sokan fognak elmenni szavazni. „Ilyenkor nem szabad hátradőlni, mindenkinek, aki kormányváltást szeretne, körül kell nézni a környezetében, hogy van-e valaki, aki nem ment el voksolni, és megkérni, hogy mindenképpen tegye meg” – buzdított. A Jobbik vezetője egyúttal arra is kért mindenkit, hogy támogassák a kormányváltást, a Jobbikot, és támogassák, hogy „Magyarország szabad, sikeres, boldog és nyugodt ország legyen”.

A pártelnök, miniszterelnök-jelölt – ahogy fogalmazott – természetesen még ma, a szavazás napján is folytatja a kampányt. Kora délutánig Gyöngyösön, ami egyébként saját egyéni választókerülete is, majd délutántól Budapesten. Kampányolni fog „az utcán, az interneten, mindenhol, ahol csak lehet”.

A gyöngyösi iskolában egyébként, ahol Vona Gábor és felesége szavazott, lényegében egymásnak adták a kilincset az emberek. A Jobbik miniszterelnök-jelöltjének érkezése némiképp megakasztotta a gördülékenyen zajló folyamatot, a szavazóhelyiség ugyanis megtelt újságírókkal, fotósokkal és operatőrökkel, a voksolni érkezők pedig jobbnak látták, ha azt a néhány percet inkább megvárják kint.

A választással kapcsolatos cikkeinket ide kattintva olvashatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.