Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Vona Gábor: Soha nem volt még ennyire kiszámíthatatlan a választás

Szakértői kormány felállítását ígéri a Jobbik.

MN
2018. 04. 06. 6:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Orbán Viktor kormányzása idején nem a hozzáértés volt a fő szempont, hanem a miniszterelnökhöz való hűség – mondta Vona Gábor a Hír TV Egyenesen című műsorában.

A Jobbik miniszterelnök-jelöltje arról is beszélt, hogy szakértői kormányt állít fel a Jobbik, ha április 8-án bizalmat kap a választóktól.

„Már papíron is megvan, nemcsak a fejemben, tehát én leírtam ezt már magamnak” – fogalmazott. Hozzátette: olyan országban élünk, hogy nem teheti meg, hogy bemutatja azokat az embereket, akik a leendő Jobbik-kormányban mondjuk egy egészségügyi vagy egy természeti erőforrás minisztériumnak a vezetői lesznek. „Mert ezek az emberek köztiszteletnek örvendő, nagy tudású, a szakmájukban elismert emberek, de meg kell várnunk a választási győzelmet sajnos” – mondta.

Vona Gábor arról is beszélt, hogy szerinte soha nem volt még ennyire kiszámíthatatlan egy választás végkimenetele, mint a mostani. „Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon széttartó várakozások vannak. Az én várakozásom természetesen az, és én ezt tapasztalom mindenfelé, hogy egy kormányváltó áttörés lesz vasárnap” – tette hozzá. Azt gyanítja, hogy nem csupán jobbikos vagy baloldali szavazók fognak a kormányváltásra szavazni, hanem egykori Fidesz-szavazók is, akik számára mérhetetlenül nagy csalódás „az, amit a Fidesz művel”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.