Závecz: A jobbikosok harmada, a baloldaliak csaknem fele szavazna át

A felmérés szerint egy hónap alatt érzékelhetően nőtt az esélyes jelöltekre való átszavazás mértéke.

MN
2018. 04. 04. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jobbikosok egyharmada átszavazna egy baloldali jelöltre, ha a balosnak esélye lenne nyerni a választókerületben, még akkor is, ha saját pártjának jelöltje is ott szerepel a szavazólapon – derült ki a Závecz Research kutatóintézet felméréséből, melyet az Index megrendelésére készítettek.

A kutatás szerint a baloldali, középen lévő ellenzéki szavazók még elszántabbak: 43 százalékuk átszavazna a győzelemre esélyes jobbikos jelöltre. A párt nélküli szavazók egy részét is részvételre sarkallja a leginkább esélyes jelölt megnevezése – 22 százalékuk felsorakozna a Jobbik, 29 százalék a baloldal színeiben induló politikus mögé.

A portál kiemeli: egy hónap alatt érzékelhetően nőtt az esélyes jelöltekre való átszavazás mértéke. A kutatás szerint

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.