MSZP-közeli cégnek akarták átjátszani a közvagyont?

Büntetőfeljelentést tett az elszámoltatási kormánybiztos a Szerencsi Mezőgazdasági Rt. 2004-es privatizációja miatt.

BL
2011. 11. 15. 6:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormánybiztosi hivatal vizsgálati jelentésében megállapította: a magánosításra a valódi verseny lehetőségének kizárásával került sor, mégpedig olyan áron, amely egyaránt elmaradt a vagyonelemek könyv szerinti és a részvényekre készíttetett szakvéleményekben megállapított értékétől – olvasható a lapban.

A vagyoni hátrány 500-800 millió forintra tehető. Budai Gyula véleménye szerint az értékesítés azzal a céllal történt – írja a Magyar Nemzet –, hogy az állami vagyont átjátsszák a szocialistákhoz köthető politikai klientúrának. Az egyetlen pályázó, a Konfidencia 2004 Kft. a pályázat kiírásáról szóló döntés meghozatala után két héttel alakult, és az értékbecslő által megállapított árnál 9 százalékkal olcsóbban jutott az agrárcég 80 százalékához.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.