Meghosszabbították V. Lászlóék előzetes letartóztatását

A Pesti Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította V. László, dr. K. Tamás, H. Lajos, dr. G. Imre és K. Attila gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

KG
2012. 11. 28. 17:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fővárosi Törvényszék szerdán honlapján közölte: a Pesti Központi Kerületi Bíróság meghosszabbította V. László, dr. K. Tamás, H. Lajos, dr. G. Imre és K. Attila gyanúsítottak előzetes letartóztatását. Döntését azzal indokolta, hogy valamennyi gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye. A kényszerintézkedés az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, legfeljebb 2013. március 3-áig tart. A végzés nem jogerős – olvasható a közleményben.

A V. László és társai elleni nyomozás a Nemzeti Védelmi Szolgálat titkos információgyűjtésen alapuló feljelentése után kezdődött idén februárban. Május végén fogták el az első gyanúsítottakat, közülük öten vannak előzetes letartóztatásban, egy embert házi őrizetben tartanak. A gyanú szerint V. Lászlónak több budapesti éjszakai szórakozóhelyen üzleti érdekeltsége volt, és irányította ezeket a helyeket. Neki dolgozott egy másik civil gyanúsított, V. István, akinek a feladata az volt, hogy a szórakozóhelyek zavartalanul, nagy forgalommal, illegális rendőri védelem alatt működjenek, valamint a konkurens szórakozóhelyeken – bezárásuk érdekében – razziákat tartsanak.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője október 8-án tájékoztatta a távirati irodát arról, hogy a V. László vállalkozóval kapcsolatos ügyben három újabb embert vont eljárás alá, hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség. Köztük volt az egykori rendőr I. András, valamint H. Imre Lajos, az eljárás akkori adatai alapján mindketten a V. László által irányított bűnszervezet tagjai voltak. A harmadik gyanúsított K. Gyulának, a debreceni rendőrkapitányság közrendvédelmi osztálya vezetőjének őrizetét megszüntették, miután megszűnt az eljárás meghiúsításának lehetősége. H. Imre Lajos és I. András előzetes letartóztatását februárig hosszabbította meg a bíróság.

Júniusban indult a botrány

A rendőri vezetőket érintő korrupciós ügyre 2012. június elején derült fény; hat embert gyanúsítottak meg bűnszervezet tagjaként, négy vezető beosztású rendőrtisztet és két civilt. Ezzel kapcsolatban kezdték el újra vizsgálni a Hajógyári-szigeten történt több eltűnés, illetve haláleset ügyét.  V. Lászlóval kapcsolatban megszólalt Magyar Róbert is. A fekete sereg vezére a Hír TV-nek adott exkluzív interjúban azt mondta: még több egyenruhásnak kellene börtönben lennie.

Ötmilliárd forint

A Magyar Nemzet korábban megírta, hogy akár ötmilliárd forintra is rúghat az a vagyon, amit a vesztegetés miatt letartóztatott V. László külföldre menekített. A Hír TV Célpont című műsora kiderítette, hogy hosszú éveken keresztül havi százezer darab ecstasy tablettát és nagy mennyiségű kokaint szállítottak a Hajógyári-sziget szórakozóhelyeire drogfutárok a holland drogkartelltől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.