Kezdeményezték Tarsolyék előzetes letartóztatását

Szombat délelőtt dönt a bíróság.

2015. 03. 27. 15:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg őrizetben lévő gyanúsítottak egyike Tarsoly Csaba, a Quaestor-csoport feje.

A főügyészség péntek délelőtti közleménye szerint üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanújával három személyt hallgatott ki, majd vett őrizetbe még csütörtökön. Hogy ki ez a három ember, arról nem tájékoztattak. Közleményükben azt írták: „A vagyoni jellegű kényszerintézkedések az ügyben folyamatban vannak, a vagyonelkobzás alá eső dolgok biztosítása érdekében a nyomozó hatóság – a Buda-Cash-ügyhöz hasonlóan – vagyon-visszaszerzési eljárást indított és ennek keretében ingatlanokat, üzletrészeket és ingóságokat biztosított.”

Tarsoly ügyvédje, Papp Gábor a Magyar Nemzetnek csak annyit mondott: védence panaszt tett a gyanúsítás ellen. Arra a kérdésünkre, hogy gyanúsítotti kihallgatásán Tarsoly Csaba tett-e vallomást, az ügyvéd jelezte: erre nincs felhatalmazása válaszolni.

A Bors szerint semmilyen értékesnek mondható vagyon nem maradt Tarsoly Csaba, felesége és édesapja nevén. Mint a lap írja: Tarsoly Csaba budai, százmilliókat érő villája egy svájci cég tulajdona. Édesapja, Tarsoly Vince XVII. kerületi háza pedig Tarsoly Vincéné nevén van, ám mivel neki nincs üzletrésze a Quaestorban, így elvenni sem lehet tőle.

A miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió 180 perc című reggeli műsorában megerősítette, hogy kapott levelet a Quaestortól a brókercég csődje előtt. Ugyanazon a napon fordultak hozzá, amikor az MNB-nél is bejelentették, hogy baj van, és mindkét levél ugyanazt tartalmazta. Ezután Orbán beszélt a gazdasági miniszterrel, hogy lépjen kapcsolatba a brókercéggel. De már korábban megszületett a döntés, hogy a kormány kivonja a közpénzeket a brókercégektől.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.