Már Rogán Antal mentelmi joga a tét

A Központi Nyomozó Főügyészség ugyan meghozta döntését, indít-e nyomozást, ám egyelőre nem tudni, hogy határoztak.

Horváth Csaba László
2016. 07. 26. 3:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) hétfőn ugyan meghozta döntését arról, indít-e nyomozást hivatali vesztegetés gyanúja miatt abban az ügyben, amely kapcsán várhatóan Rogán Antal miniszter érintettségét kellene vizsgálniuk, egyelőre nem közölték, hogy határoztak. A hatóságoknak először ugyanis a feljelentőt kell tájékoztatniuk, s csak azután hozhatják nyilvánosságra döntésüket.

Az ügyészséghez a Párbeszéd Magyarországért és a fideszes Tényi István fordult, miután a Prisztás-gyilkosság felbujtójaként jogerősen elítélt Portik Tamás azt állította a bíróságon, hogy tízmillió forintnak megfelelő eurót adott át Pápa Marianne nevében Rogán Antalnak. (Pápa volt férjének, Szetlik Ferencnek az unokaöccse Habony Árpád.) Portik ezt a Rogán Antal és Juhász Péter közti személyiségi jogi perben mondta, ahol tanúként hallgatták meg. A KNYF döntésén sok múlik; ha elrendelték a nyomozást, nem kizárt, hogy kezdeményezhetik Rogán Antal mentelmi jogának felfüggesztését is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.