Élő közvetítés
Skócia
ÉLŐ
Svájc

Már megint közpénzt kap egy kormányközeli alapítvány

26 milliárd forint támogatást kapott a Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez köthető alapítvány.

MNO
2017. 03. 18. 14:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összesen 26 milliárd forintot költ a kormány az Erzsébet-táborok fejlesztésére 2019-ig – olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában. A kormányhatározat szerint még idén egymilliárd forintot költenének a zánkai és a fonyódligeti Erzsébet-tábor fejlesztésére – írja az állami hírügynökség. Ez az összeg jövőre 8,55 milliárdra, míg 2019-ben pedig mintegy 16,5 milliárdra nőne – tették hozzá. A támogatást a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, mint a táborhelyek tulajdonosa, kaphatja.

Ez az alapítvány a kormánypárttal remek kapcsolatot ápoló Szeged-Csanádi Egyházmegyéhez köthető. A Magyar Narancs cikke szerint az alapítvány vezetője például az a Kothenz János, aki 2014-ben a Fidesz–KDNP és a L.É.T. Egyesület közös jelöltjeként próbálta legyőzni a szocialista Botka Lászlót az önkormányzati választáson. Főnökéről, Kiss-Rigó László megyés püspökről köztudott, hogy bejáratos Orbán Viktorhoz. Rajong a fociért is, külön helyet tartanak fenn neki a felcsúti Pancho Aréna VIP-páholyában. A két szóban forgó, összesen 17,5 milliárdot érő ingatlant egyébként ingyen adta át az állam az alapítványnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.