Rogánék nem támogatják a „lex Kertészt”

A Miniszterelnöki Kabinetiroda nem ért egyet az ügyvédi törvény módosításával.

MN
2017. 04. 04. 9:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismert, a Magyar Nemzet számolt be kedden arról, hogy a Rogán Antal bizalmasaként emlegetett belvárosi ügyvéd, Kertész Balázs lehet az egyik haszonélvezője az új ügyvédi törvénynek. Ugyanis a készülő szabályozás eltörölné az ügyvédi hivatás és a cégvezetői pozíció közötti összeférhetetlenséget, éppen azt, amely kellemetlen helyzetbe hozta nemrég Kertész Balázst, és amely miatt a jogásznak le kellett mondania saját cége ügyvezetői posztjáról. A jelenleg ügyvédként praktizáló Schiffer András lapunknak elmondta, sunyi megoldásnak tartja, hogy a törvénybe belecsempészték annak lehetőségét, hogy egy ügyvéd például egy zrt. vezetője legyen, és úgy látja, egy „lex Kertész Balázsról” lehet szó.

Ugyanakkor Rogán Antal irodája kedd délelőtt azt írta, „a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben az ügyvédi törvény tervezett módosításáról a Miniszterelnöki Kabinetirodának nem volt tudomása.

„A tervezett törvénymódosítást nem látjuk szükségesnek, és javasolni fogjuk a kormánynak az eredeti szabályozás fenntartását” – közölték.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.