Gyors döntésekkel segítenék a családvédelmi akcióterveket

A Fidesz és a KDNP ország­gyűlési képviselői a Brüsszellel folytatott bevándorlási vitáról, a májusi euró­pai parlamenti választásról, illetve a kormány családügyi terveiről is tárgyalnak.

2019. 02. 13. 5:55
HARRACH Péter; KOCSIS Máté
Kocsis Máté (balra) és Harrach Péter a Velencén tartott tavalyi frakcióülésen Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ma, szerdán kezdődik a kormánypártok háromnapos kihelyezett frakcióülése Balatonalmádiban. A Fidesz és a KDNP ország­gyűlési képviselői a Brüsszellel folytatott bevándorlási vitáról, a májusi euró­pai parlamenti választásról, illetve a kormány családügyi terveiről is tárgyalnak.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője, Kocsis Máté szerint a következő hónapokban egyre agresszívabb, trágárabb ellenzékkel és hamis hírek tömkelegével kell számolni.

– A kihelyezett frakcióülés egyik fő témája a Brüsszellel folytatott bevándorlási vita lesz – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kocsis Máté. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportjának vezetője kifejtette: a mától péntekig tartó tanácskozáson elsősorban a májusi európai parlamenti választás vitái­ra, illetve a családokat segítő döntések mielőbbi meghozatalára készülnek.

Kocsis Máté (balra) és Harrach Péter a Velencén tartott tavalyi frakcióülésen
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

– Szó lesz azokról a brüsszeli bevándorláspárti tervekről, amelyekkel szemben meg kell fogalmazni a bevándorlásellenes magyar álláspontot. Sorsdöntő választás előtt állnak az európai, így a magyar polgárok is, és mindenkinek joga van tudni, hogy mire készül Brüsszel – hívta fel a figyelmet a politikus.

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője az ülés témái között említette a miniszterelnök által az évértékelőn bejelentett családvédelmi akciótervet is. – Meg kell vitatnunk, mely gyermekvállalást segítő, családokat támogató intézkedésekhez szükséges parlamenti döntés, és miként lehet azokat mielőbb meghozni – fejtette ki.

Az Országgyűlés jövő hét hétfőn kezdődő tavaszi ülésszaka és az ellenzék várható üléstermi akciói kapcsán Kocsis Máté megjegyezte: a kormánypártok minden erőszakos rendzavarást elítélnek.

– Ismét hibázik az ellenzék, ha azt hiszi, hogy felülünk a provokációnak. Mi az ország kormányzásával, a családvédelmi döntések megvalósításával, az európai bevándorlási vitákkal kívánunk foglalkozni, ők meg mindezt felőlünk kamerázhatják is, akár hason fekve, akár korláton csimpaszkodva – jegyezte meg.

Hozzátéve: a kormánypártok arra számítanak, hogy egyre erőszakosabb és trágárabb lesz az ellenzék hangneme. Kocsis Máté arra is figyelmeztetett, hogy az elkövetkező hónapokban az eddiginél is több hamis hír jelenhet meg a kormányellenes médiában.

– A Fidesz frakcióvezetője szerint kényszerhelyzetben vannak a baloldali és liberális újságírók, alkalmas ellenzéki politikusok hiányában szemmel láthatóan nekik kell elvégezni a politikai munkát.

Mint arról korábban már beszámoltunk: a kormánypártok Balatonalmádiban tartják február 13–15-én a kihelyezett frakcióülésüket. Ennek első napján Orbán Viktor miniszterelnök évadnyitó beszédet tart majd a frakciószövetség előtt.

Legutóbb tavaly ősszel, Velencén tanácskoztak a Fidesz és a KDNP képviselői, akik akkor egy népesedéspolitikai, valamint egy bevándorláspolitikai-migrációs kabinet létrehozásáról is döntöttek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.