Tavasszal két hétre lezárják a Keletit

Magyar Nemzet
2019. 02. 23. 15:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Május 13. és május 26. között lezárják a Keleti pályaudvart – tájékoztatott a MÁV. A vasúttársaság a két hét alatt olyan munkákat végez el, amelyeket a vonatforgalom fenntartásával nem lehet végrehajtani. A vasúti pályán, felsővezeték-hálózaton, biztosítóberendezéseken, peronokon, utasforgalmi területeken és üzemi épületeken végeznek karbantartást. A beavatkozásokkal javul a szolgáltatási színvonal, valamint pontosabbak lesznek a vonatok.

A lezárás idején valamennyi, a Keleti pályaudvart érintő vonat menetrendjében lesznek változások, a szerelvényeket más állomásokra irányítják át. A menetrendi változásokról a MÁV idejében tájékoztatja az utasokat. Az állomásokon az utasforgalom magasabb színvonalú kiszolgálása érdekében elkezdődik a Nyugati és a Keleti pályaudvaron a kereskedelmi szolgáltatások fejlesztése is.

Korábban megírtuk: első lépésként a Nyugati pályaudvari aluljáró bérleti szerződéseit mondta fel a vasúttársaság, és a MÁV üzemeltetésében álló úgynevezett keresztfolyosó rendbehozatalát kezdte meg. Második lépésként a Keleti pályaudvaron tapasztalható állapotok megszüntetése érdekében az állomási látképet romboló vagy nem megfelelő színvonalú szolgáltatásokat nyújtó tizenkét bérlő bérleti szerződését mondta fel a MÁV. A későbbiekben tervezik a Keletiben egy utascentrum kialakítását is.

Mind a két pesti fejpályaudvaron modern, akadálymentes kormányablakok is segítik az utasokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.