Ifj. Lomnici: A képviselők nem azért kapják a fizetésüket, hogy az utcán randalírozzanak

A parlamenti munka helyett ismét közösen akciózott a bevándorláspárti ellenzék. Az politikusok a kormány tájékoztató plakátjait akarták tönkre tenni, de a papír helyett az üveget fújták össze. Ifj. Lomnici Zoltán az ECHO TV Jó reggelt! című műsorában elmondta: vannak jogi keretek, amik szabályozzák az országgyűlési képviselők feladatkörét és amit most elkövettek, az nem tartozik bele. A Századvég Alapítvány jogi szakértője kitért arra is, a közvélemény-kutatásokban egyértelműen látszik, hogy ezek az ellenzéki akciók nem érik el a kívánt hatást.

Forrás: ECHO TV2019. 03. 06. 11:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ami az ellenzéki munkát illeti, le kell szögezni vannak bizonyos jogi keretek, amelyek szabályozzák az országgyűlési képviselők felelősségét, feladatkörét. Amiket most elkövettek, nem tartoznak bele – magyarázta ifj. Lomnici Zoltán. Hozzátette, munkaidőben vannak bizonyos írott és íratlan szabályok, amiket be kell tartani. Az írottról rögtön a magyar nyelvtan juthat eszünkbe.

A Századvég Alapítvány jogi szakértője kitért arra is, a közvélemény-kutatások egyértelműen arra mutatnak, hogy ezek az ellenzéki akciók nem hozzák meg az eredményt és nem váltják ki azt a hatást, amit szeretnének. Sokkal inkább az a morális és szakmai mélyrepülés, ami eddig jellemezte az ellenzéki csoportosulásokat, az csak folytatódik. Az országgyűlési képviselők nem azért kapják a fizetésüket, hogy az utcán randalírozzanak. A decemberi parlamenti akciójuknak is meg lett az eredménye, hiszen megvonták egyhavi fizetésüket – emelte ki.

A teljes tartalom IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.