Részletfizetési kedvezmény a kincstártól

2019. 03. 14. 10:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Részletfizetési lehetőséget kapott a Jobbik a Magyar Államkincstártól, így a pártnak négy negyedév alatt kell visszafizetnie azt a 136 millió forintot, amelyet az Állami Számvevőszék tiltott támogatásként megállapított a Jobbik tavalyi kampányköltéseinek ellenőrzésekor. Bár a fizetési határidő február 15-én lejárt, de a Jobbik nem egyenlítette ki tartozását.

A számvevőszéki jelentés után Sneider Tamás pártelnök azt mondta: ha nem kapnak részletfizetési lehetőséget, a párt is megszűnhet. A Hvg.hu most arról írt, a Jobbik nyolc negyedéves törlesztést kért, azonban összesen egy évet kaptak a 136 millió forint befizetésére; negyedévente 34 milliót kell törleszteniük.

A Jobbiknak ugyanakkor a törvény értelmében további 136 millió forintot kell fizetnie a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak (NAV) is, erre is részletfizetést kértek. Szabó Gábor pártigazgató a 168 Órának pár hete erről azt mondta: azt kérték, hogy az áprilisban esedékes állami támogatásból az adóhatóság ne egy összegben, hanem több részletben vonja le a fennmaradó 136 millió forintot.

A Jobbik még a két évvel ezelőtti, összesen 662 milliós tiltott támogatás visszafizetését is nyögi. A párt túl van ugyan az államkincstárnak 332 millió forint befizetésén, a NAV-nak azonban még ugyanekkora összeggel tartozik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.