Ahmed H. miatt támadja hazánkat az ENSZ

Az ENSZ egyik emberi jogi biztosa eljárás alá akarja vonni a magyar kormányt a terrorizmus miatt elítélt Ahmed H.-val kapcsolatos magyar bánásmód miatt. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a világszervezet genfi tanácskozásán Soros György köreiből érkező támadásként értékelte az esetet.

Magyar Nemzet
2019. 04. 30. 9:56
HUSSZEIN, Zaid Raad el-
Genf, 2018. június 18. Zeid Raad al-Husszein, az ENSZ emberi jogi főbiztosa beszél az ENSZ emberi jogi tanácsának 38. ülésszakán a genfi ENSZ-palotában 2018. június 18-án. (MTI/EPA/Magali Girardin) Fotó: MAGALI GIRARDIN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sokkoló támadást indított Magyarország ellen az ENSZ, amelynek egyik emberi jogokkal foglalkozó biztosa azért akarja eljárás alá vonni hazánkat, mert egy Ahmed H. nevű személyt terrorista tevékenység miatt elítélt a magyar bíróság – mondta hétfői felszólalásában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ENSZ faji megkülönböztetés felszámolásával foglalkozó bizottságának genfi ülésén.

Azt MTI tudósítása szerint a tárcavezető felidézte, hogy Ahmed H. egy támadást vezényelt a magyar határt védő rendőrökkel szemben, és ennek következtében számos egyenruhás megsérült. – Ahmed H. egyszerű terrorista, aki meg akarta sérteni Magyarország területi integritását és szuverenitását, és azt akarta elérni, hogy illegális bevándorlók százai, ezrei tudjanak bejönni Magyarországra. Ezt a terroristát védi most az ENSZ, hiszen a világszervezet egyik emberi jogi biztosa arról tájékoztatta a magyar kormányt, hogy eljárást kezdeményez az Ahmed H.-val kapcsolatos magyarországi bánásmóddal összefüggésben, és gyakorlatilag a terrorista védőügyvédjeként lép fel hazánkkal és a kormánnyal szemben – közölte Szijjártó Péter.

Szavai szerint ez az emberi jogi megbízott ráadásul Soros György embere, hiszen a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik vezetője, egyértelmű tehát, hogy az ENSZ is – hasonlóan Brüsszelhez – a spekuláns befolyása alatt áll migrációs kérdésekben. Bár a tárcavezető nem nevezte meg a Magyarországgal szemben fellépő ENSZ-diplomatát, ismert, hogy a nemzetközi szervezet tavaly év végén leköszönt emberi jogi főbiztosa is hasonló fenyegetéseket fogalmazott meg hazánkkal szemben.

A jordá­niai arab herceg, Zeid Raad al-Husszein (képünkön) számos alkalommal felszólalt az illegális migránsok védelmében, és azt hangoztatta, hogy Magyarországon megdöbbentő mértéket ölt az emberi jogokkal szembeni megvetés. Emellett elítélte a Stop, Soros! javaslatcsomagot is, s ugyanakkor a magyar kormányt rasszistának, illetve Orbán Viktor „pereputtyának” nevezte.

Jellemző emellett, hogy valamennyi, a tömeges bevándorlást elutasító állam Husszein céltáblájává vált. A főbiztos hazánk mellett Lengyelországot és az Egyesült Államokat is kritizálta, miközben az olyan, Soros György támogatását élvező szervezetek, mint a Human Rights Watch az „emberi jogok hercegeként” ünnepelték a diplomatát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.