Hollik István: Úgy tűnik, az ellenzék számára milliókat lepatkányozni, az rendben van

Elfogadhatatlannak tartja a kormányszóvivő a szocialista Bangóné Borbély Ildikó pénteki kijelentését, amelyben patkánynak nevezte a Fidesz szimpatizánsait. Hollik István a Hírt TV Magyarország élőben című műsorában külön felháborítónak nevezte, hogy a legtöbb ellenzéki politikus csöndben maradt és nem határolódott el a botrányos kijelentéstől.

Forrás: Hír TV2019. 04. 30. 13:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hollik István szerint elfogadhatatlan, ami elhangzott Bangóné szájából és külön felháborítónak nevezte, hogy miután ez megtörtént, az ellenzék teljes egésze csöndben volt. Azt mondta ez azt jelenti, hogy az ellenzék számára több millió embert lepatkányozni, az rendben van. A kormányszóvivő kijelentette, a Fidesz által bejelentett tájékoztatási kampány azért indul el az üggyel kapcsolatban, mert ezt nem lehet megtenni büntetlenül ma Magyarországon.

Ez egy emberiességi kérdés – mondta a kormányszóvivő. „Aki az emberi méltóságot tiszteli, nem csak szavakban az ilyet nem mond más emberre. A politikai ellenfeleire, illetve azoknak a támogatójára sem.”

Azt mondta, a szocialista kormány idejében az ország egy következmények nélküli ország volt. Lehetett lopni, csalni és hazudni. Lehetett milliárdokat eltüntetni 4-es metró beruházásnál és mindenfajta következményt mellőztek. „Úgy látszik, hogy az MSZP ezt a rossz szokását megtartotta.”

A fideszes politikus elmondta, Ujhelyi István videójából arra következtet, hogy sok az olyan MSZP-s politikus, aki hasonlóképp gondolkodik, mint Bangóné, ezért nem határolódnak el tőle.

A politikus beszélt a hétvégén zajlott kínai találkozóról is, amiről a miniszterelnök nagyon pozitívan nyilatkozott. Ehhez képest az amerikai nagykövetség azt állítja, hogy adósságcsapdába kerülhet Magyarország például a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítésénél.

Hollik István szerint az amerikai elnök felfogása miatt fogalmaztak meg ilyen kritikát, hiszen ez a kapcsolat nem egyezik az amerikai érdekekkel. Azt mondta: „Nekünk Magyarország az első és mindent a magyar nemzeti érdek szemszögéből fogunk vizsgálni és mi arra jutottunk, hogy a Budapest-Belgrád vasútvonal hosszútávon elképesztő előnyökkel jár Magyarország számára.”

Hozzátette, a Kínával való gazdasági kapcsolatról ma még nem is tudjuk, hogy mekkora hatással lehet Közép-Európára és benne Magyarországra. Szerinte ellentétes lenne a magyar nemzeti érdekkel, ha az ország nem használná ki ezt a lehetőséget.

A Hassan F. ügyről azt nyilatkozta, rávilágít arra, hogy az egész Európai Bizottságnak vagy vannak információi, amit eddig nagyon jól titkoltak, vagy pedig fogalma sincs arról, hogy a migránskártyákat pontosan milyen metódus alapján kiknek juttatják el.

„Az európai emberek, akik adófizetői pénzeket rakunk bele ebbe az egész programba, mert mindannyiunk pénze bemegy. Ugye most már közel 40 milliárd forintot költött az Európai Bizottság a migránskártyák programjára. Az európai embereknek jogos igénye lehet az, hogy ismerjük meg ennek a programnak a részleteit.”

Deutsch Tamás a hétvégén adatigényléssel fordult az európai parlamenthez, hiszen felmerült, hogy nem csak egyfajta migránskártya létezik. A politikus elmondta: válaszokat akarnak, hogy pontosan hány migráns kapott ilyen kártyát, illetve hogy Hassan F.-nek meddig utaltak pénz az ő migránskártyájára. A jelenlegi feltételezések szerint ugyanis Hassan F. amikor már Magyarországon menekültügyi őrizetben tartózkodott, még mindig utaltak neki pénzt.

A teljes beszélgetést IDE kattintva tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.