Megmenekült a Herosz

A környékbeliek összefogtak és Budafok-Tétény önkormányzata is segített, így az intézményt nem kellett bezárni, az állatokat is sikerült megmenteni.

2019. 05. 21. 16:48
null
Az otthon tovább mentheti az állatokat Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Harminc éve fogad be megunt, elkóborolt, gazdátlan állatokat a XXII. kerületben működő Herosz állatotthon. A menhelyen nemcsak a kutyák vagy macskák élnek, hanem madarak, teknősök, kígyók, birkák, kecskék, rágcsálók és nyulak is.

A szervezetben szakértők, állatvédők és önkéntesek elhivatott munkájának köszönhetően új otthonra találnak az árva állatok, akik pedig még gazdára várnak, azoknak folyamatosan közös kirándulásokat, sétákat is szerveznek, hogy ne a kennelben töltsék napjaikat.

Az utóbbi időben azonban az állatotthon veszélybe került, mert egyre kevesebb összeg folyt be a kasszájukba az adók egy százalékából.

A környékbeliek viszont összefogtak és az önkormányzat is segített, így az intézményt nem kellett bezárni, az állatokat is sikerült megmenteni.

Az otthon tovább mentheti az állatokat
Fotó: Havran Zoltán

Néhány hónap alatt hat és fél millió forint gyűlt össze, és erre szükség is volt, hiszen 2019-re közel tízmillió forinttal kevesebb pénz érkezett az egyszázalékos felajánlásokból, mint a korábbi években.

Budafok-Tétény önkormányzata stratégiai partnere az otthonnak, így rögtön segített ötmillió forinttal.

– Annak idején a Herosz állatotthon volt az első civil szervezet, amely csatlakozott a partne­reink köréhez. Ez nagy öröm volt nekünk. Nap mint nap olyan feladatot végeznek, amiért csak hálásak lehetünk, hiszen az utcára került állatokat megfelelő helyen és módon tudják gondozni, majd gazdát találni nekik – mondta Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere.

Az otthon megmentésére sietett még a Mami baráti társaság is, akik eleinte egyedi ajándéktárgyak árusításából befolyt összeggel segítettek, majd marketingtanácsokkal.

A múlt szombaton családi nyílt napot is szerveztek a Herosznál, ahová hírességeket is meghívtak, akik szívesen adták nevüket az ügyhöz.

Kozma Orsival, Balázs Andival, Józan Lászlóval, Hajnal Jánossal, Varga Ádámmal és Borbély Richárddal sétáltathatták az örökbefogadásra váró kutyákat a látogatók.

A gyerekek barátságnyakörvet készíthettek, és különféle állatmesék elevenedtek meg előttük papírszínház segítségével, és a Falka City Kutyaiskola, majd a Pólus Kutyaiskola is tartott bemutatót.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.