Megtűrt vásárhelyi jogsértés?

Bár megígérte, a mai napig nem adta vissza Nagy Ernő hódmezővásárhelyi MSZP-s önkormányzati képviselő, a Lakásügyi Tanácsadó Testület (LTT) elnöke a lányának mutyizott ingatlant.

2019. 05. 13. 13:03
MÁRKI-ZAY Péter; KIS Andrea; VARGA Ildikó; Tatár Zoltán
Márki-Zay Péter ismét magyarázkodhat Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár megígérte, a mai napig nem adta vissza Nagy Ernő MSZP-s önkormányzati képviselő, a Lakásügyi Tanácsadó Testület (LTT) elnöke a lányának mutyizott ingatlant – hívta fel rá a figyelmet Hegedűs Zoltán, a Fidesz–KDNP közgyűlési frakciójának vezetője Facebook-bejegyzésében.

A politikus rámutatott arra, hogy az ingatlan több mint egy éve üresen áll, miközben a fiatalok reménytelenül várnak önkormányzati lakásra. Hegedűs Zoltán bejegyzésében fotókat is közölt arról, hogy a közös használatú, nyitott függőfolyosót is kisajátították és beüvegezték, ezzel növelve meg a lakás alapterületét.

Emlékezetes: hónapokkal ezelőtt derült ki, hogy áron alul, jogszabály­sértő módon, a közgyűlést megkerülve értékesített egy, a város főterén található önkormányzati lakást Márki-Zay Péter (független) hódmezővásárhelyi polgármester Nagy Ernő helyi szocia­lista képviselő lányának.

Márki-Zay Péter ismét magyarázkodhat
Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely

A nagy visszhangot kiváltó eset kirobbanása után Hegedűs Zoltán bejelentette, hogy a Fidesz a botrányos ingatlanügy miatt feljelentést tesz Márki-Zay Péter, Kis Andrea alpolgármester (MSZP) és Nagy Ernő ellen.

Hegedűs akkor azt mondta, hogy Nagy Ernő az LTT elnökeként visszaélt hivatali hatalmával, amikor rokoni kapcsolatukat eltitkolva, szabálytalanul segítette bérlakáshoz lányát.

A politikus hozzátette, hogy az ügyben Márki-Zay Péter és Kis Andrea figyelmen kívül hagyta a helyi lakásrendelet előírásait. A Fidesz lemondásra is felszólította a szocialista önkormányzati képviselőt.

Néhány nappal később Nagy Ernő lánya visszalépett a lakásvásárlástól, sőt a szocialista képviselő azt is megígérte, hogy gyermeke az ingatlan bérleti szerződését is megszünteti.

Ehhez képest Hegedűs Zoltán közlése szerint az MSZP-s politikus lánya az eltelt több mint két hónapban sem adta vissza az önkormányzati bérlakást.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.