Szijjártó Péter: A magyar kormánypárt sikere megerősíti a keresztény alapokra helyezett politikát

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten találkozott Nimatollah Hásim maronita főapáttal, akinek elmondta, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson korszakos sikert ért el a magyar kormányzó párt, ami „megerősítése a keresztény alapokra helyezett politikának”.

Forrás: MTI2019. 05. 27. 18:34
SZIJJÁRTÓ Péter; Szijjártó Péter miniszter és Bujar Osmani,  Észak – Macedón Köztársaság miniszterelnök – helyettes, EU – integrációért felelõs miniszterének találkozója
Budapest, 2019. május 27. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j) köszönti Abbot Nímtallah Hasemet, a libanoni maroniták vezetõjét a budapesti Liszt Ferenc-repülõtéren 2019. május 27-én. MTI/Burger Zsolt Fotó: Burger Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a találkozón Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy ez a választási eredmény megerősít minket abban, hogy a jövőben is mindent megtegyünk azért, hogy a keresztény kultúra megerősítést kapjon Európában.

Kiemelte: a magyar kormány a jövőben is minden támogatást megad a világszerte nehéz helyzetbe került keresztény közösségeknek.

A libanoni delegáció köszönetét fejezte ki azért, hogy a magyar kormány 33 libanoni keresztény templom felújítását finanszírozza, ami „rendkívül fontos a keresztény közösség helyben maradása szempontjából” – áll a közleményben.

A Fidesz-KDNP nyerte a vasárnapi EP-választást, a kormánypártok 13 mandátumot szereztek, míg az ellenzék összesen nyolc képviselőt küldhet majd Brüsszelbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.