időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Szijjártó Péter: A magyar kormánypárt sikere megerősíti a keresztény alapokra helyezett politikát

Forrás: MTI
2019.05.27. 18:34
Szijjártó Péter: A magyar kormánypárt sikere megerősíti a keresztény alapokra helyezett politikát

A külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten találkozott Nimatollah Hásim maronita főapáttal, akinek elmondta, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson korszakos sikert ért el a magyar kormányzó párt, ami „megerősítése a keresztény alapokra helyezett politikának”.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták: a találkozón Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy ez a választási eredmény megerősít minket abban, hogy a jövőben is mindent megtegyünk azért, hogy a keresztény kultúra megerősítést kapjon Európában.

Kiemelte: a magyar kormány a jövőben is minden támogatást megad a világszerte nehéz helyzetbe került keresztény közösségeknek.

A libanoni delegáció köszönetét fejezte ki azért, hogy a magyar kormány 33 libanoni keresztény templom felújítását finanszírozza, ami „rendkívül fontos a keresztény közösség helyben maradása szempontjából” – áll a közleményben.

A Fidesz-KDNP nyerte a vasárnapi EP-választást, a kormánypártok 13 mandátumot szereztek, míg az ellenzék összesen nyolc képviselőt küldhet majd Brüsszelbe.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.