Várakozáson felül teljesített a Momentum

2019. 05. 27. 0:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

- Nem volt meglepő a magas részvételi arány, erre készültünk, hsizen 50 százalék feletti aktivitást is jósoltak – jelentette ki lapunknak Cseh Katalin, a Momentum európai parlamenti listájának vezetője a párt eredményváró rendezvényén tegnap, miután kiderült, hogy a párt két képviselőt is delegálhat az EP-be. A Momentum listáján őt követő Donáth Annával együtt megerősítette: mindketten felveszik a mandátumukat. – Nem értünk egyet azzal a rendszerrel, ha pártelnökök vannak a lista élén, mi képviselni akarjuk azokat, akik megszavazták nekünk a bizalmat. Ez nem politikai elfekvő, Magyarország érdekeit képviselni megyünk Strasbourgba – hangsúlyozták. Emmanuel francia elnök pártjának az exit pollok szerinti rossz szereplésével kapcsolatban Cseh Katalin annyit reagált, hogy meg kell várni a végső eredményeket.

- Bizakodóak voltunk mindvégig. Már egy mandátumtól is boldogok lettünk volna – jelentette ki a Magyar Nemzetnek Fekete-Győr András, a Momentum elnöke. Hozzátette: már pusztán az öt százalékos küszöb átlépésével is megduplázták a tavaly áprilisi támogatottságukat, az elért 10 százalék körüli eredmény pedig egyértelműen bizonyítja, hogy van létjogosultsága a mozgalmuknak. Szavai szerint a főiskolások és egyetemisták körében már a legnépszerűbb párt a Momentum.

– Az nehezíti a helyzetünket, hogy az elvándorolt magyarság körében mindig magasabb a támogatottsága, mert ez a csoport gyakran nem tud elmenni szavazni külföldön.

A főiskolások és egyetemisták szavazataival jöttek fel

Fotó: Mátrai Dávid

A belső elvándorlás is probléma: nem jelentkeztek át, nem utaznak már haza a szülőhelyükre a fiatalok – hangoztatta. Fekete-Győr elmondta: a magas részvételt nem értékelte pozitívan a pártja szempontjából, így a megnyert két mandátumot rendkívüli eredménynek tartja. Arra a kérdésünkre, hogy a szintén urbánus Kétfarkú Kutyapártot a Momentum konkurenciájának tartja-e, azt válaszolta: ezen még nem gondolkodott, ám ellenzéki pártokkal egyébként sem foglalkoznak, egyedül csak a Fidesszel. A DK várakozáson felüli szereplését Gyurcsány Ferencék számára óriási sikernek nevezte a Momentum elnöke, amihez szavai szerint csak gratulálni lehet.

Soproni Tamás, a VI. kerület polgármester-jelöltje lapunknak arról beszélt, hogy erősödött a szervezeti hálójuk, már nemcsak budapesti párt a Momentum, hiszen szinte minden vidéki városban ott vannak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.