Emmi: Jövőre 82,5 milliárdot fordít a kormány gyermekétkeztetésre

A 2020-as költségvetésben az eddigieknél is több forrást, 82,5 milliárd forintot biztosít a kormány gyermekétkeztetésre – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) szerdán az MTI-vel.

Forrás: MTI2019. 06. 12. 13:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közleményben a tárca kiemelte: ezzel 2010 óta megháromszorozódott a gyermekétkeztetésre fordított kormányzati támogatás.

Közölték azt is, hogy a nyári iskolai szünetben is napi egyszeri meleg ételt kaphatnak a hátrányos helyzetű családban élő gyermekek.

A szünidei gyermekétkeztetést a települési önkormányzat jegyzőjénél írásban lehet igényelni a június 17. és augusztus 30. közötti hétköznapokra. A jelentkezésnek nincsen határideje – ismertették a részleteket.

Hozzátették: az igénybe vételről a jegyző írásban tájékoztatja az érintett szülőket, a kérelem benyújtásához a helyi család- és gyermekjóléti szolgálat segítséget nyújt.

A kormány számára kiemelten fontos, hogy az iskolai szünetekben is biztosítva legyen a nehéz helyzetű gyermekek számára a megfelelő étkezés – áll a kommünikében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.