Koncerttel ünnepeljük a rendszerváltást

2019. 06. 06. 7:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sokaknak furcsa lesz egy színpadon látni a KFT együttest és a Beatricét. Sokféle zenész gyűlt össze, hogy méltóképp ünnepelhessük a rendszerváltoztatás 30. évfordulóját. A koncert célja, hogy legyen egy ünnepi alkalom, egy tisztességes megemlékezés, amely az embereknek szól. Mi az emberekhez akarunk szólni – mondta a Magyar Nemzetnek Vikidál Gyula, a június 16-i Szabadságkoncert tegnapi beharangozóján a Műcsarnok előterében.

A koncert este fél hétkor kezdődik a Hősök terén. A rendezvény házigazdája – és egyik fellépője is – Nagy Feró lesz. Az ingyenes eseményen színpadra lép Vincze Lilla, a KFT, az Emelet, az R-Go, Vastag Csaba, Vikidál Gyula, Varga Miklós, Homonyik Sándor, Keresztes Ildikó, a Republic, a Piramis zenekar évek formáció Révész Sándorral és Závodi Jánossal. A Liszt Ferenc Kamarazenekar negyven zenésze fokozza a hangulatot. Az eseményen kötelékben repülő Gripenek is elhúznak majd a közönség feje felett.

– Ha szétnézünk Közép-Európában, akkor láthatjuk, hogy egy olyan nagyszabású változás zajlott le, egy antikommunista forradalom, amelyet az emberek alapvető szabadságvágya hívott életre – mondta Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója, a 30 éve szabadon című emlékév projektvezetője. A fellépők túlnyomó többsége megjelent a sajtótájékoztatón, véleményük szerint életük egyik legizgalmasabb időszaka volt a rendszerváltozás éve. – Újjászülettünk. Egy egészen új világ tárult fel előttünk – mondta Vincze Lilla.

Mint ismert, a rendszerváltás 30. évfordulóját emlékévvé nyilvánította a kormány. Az emlékév március 15-től 2020 júniusáig tart, amelynek a nyitánya lesz a Szabadságkoncert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.