Folytatódik a mérsékelten meleg időjárás

Forrás: MTI2019. 07. 10. 19:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint igazi, nyári idő Európában jelenleg a mediterrán térségben és Franciaországban van, ahol 30 fok körül alakul a csúcsérték. A legmelegebb Görögország déli része, ahol 35, 38 fok is előfordul.

A Kárpát-medence fölé csütörtök estig északnyugat felől kissé hűvös léghullámok érkeznek, folytatódik a mérsékelten meleg idő.

Előrejelzés az ország területére csütörtök estig

Gomolyfelhők képződnek, illetve sodródnak fölénk, ezekből legnagyobb eséllyel északkeleten alakulhat zápor, esetleg zivatar. Éjszakára a legtöbb helyen kiderül az ég, csapadék már nem valószínű. Csütörtökön napközben a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti megyékben több lesz a felhő, ezek gyakran eltakarják a napot, másutt viszont több órára kisüt a nap, de a képződő, illetve sodródó gomolyfelhők miatt nem lesz zavartalan napsütés. Legnagyobb eséllyel továbbra is az északkeleti tájakon alakulhat ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, éjszakára átmenetileg mérséklődik a légáramlás. Zivatar környékén is előfordulhat átmeneti szélerősödés.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8, 13 fok között alakul, de az északi völgyekben 3, 4 fok is lehet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 21, 27 fok között várható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.