Megegyezett a Fidesz Szabados Ákossal

A Fidesz Szabados Ákos jelenlegi, független polgármester újrázását támogatja Pesterzsébeten. A felek közti megállapodás szerint a XX. kerület korábban baloldali támogatással megválasztott első embere kiáll Tarlós István jelenlegi főpolgármester programja és újraválasztása mellett, ami szerintük a főváros és Pesterzsébet további fejlődésének garanciája.

2019. 07. 17. 7:47
SZABADOS Ákos
A XX. kerület vezetője a kormánypártokkal összefogva tenné még vonzóbbá a városrészt Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Szabados Ákos független polgármester és a Fidesz közötti megállapodásunk alapja, hogy a pártpolitikát félretéve az itt élők érdekében, Pesterzsébet hosszú távú fejlődése és biztonságának megőrzése a célunk – közölte tegnap Földesi Gyula, a pesterzsébeti Fidesz választókerületi elnöke azt követően, hogy a tagság nagy többséggel döntött a jelenlegi városvezető támogatásáról az őszi önkormányzati választáson. A nagyobbik kormánypárt XX. kerületi szervezete hétfő este tette közzé a megállapodás részleteit.

Az elmúlt hetek tárgyalásai eredményeként a felek a megállapodásban kihangsúlyozzák hagyományaink és keresztény nemzeti kultúránk megőrzését, amihez többek között szükséges a déli határkerítés fenntartása, valamint az illegális bevándorlás megállítása. Megegyeztek abban is, hogy Szabados Ákos támogatásáról biztosítja Tarlós István jelenlegi főpolgármestert, a kormánypártok főpolgármester-jelöltjét, ami biztosíthatja a főváros és Pesterzsébet további fejlődését.

A pesterzsébeti Fidesz a kormány családpolitikájával egyetértve célként fogalmazta meg, hogy a kerületet minél több fiatal számára vonzóvá tegyék. Ezért az ősszel kezdődő új önkormányzati ciklusban is folytatják a kerületi bölcsődei férőhelyek növelését és az oktatási-nevelési intézmények fejlesztését. Hangsúlyozták azt is, hogy a kerületben élő idős emberek és a kerületi kulturális élet képviselői támogatása kiemelt célként fog megjelenni az önkormányzati döntéshozatalukban. Leszögezték, hogy a jövőben még hatékonyabb együttműködésre törekszenek a kerületi egyházakkal, civil szervezetekkel és Pesterzsébet határon túli testvérvárosaival.

A XX. kerület vezetője a kormánypártokkal összefogva tenné még vonzóbbá a városrészt
Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Fidesz és a polgármester megállapodtak továbbá abban is, hogy az elmúlt ciklusokhoz képest nagyobb hangsúlyt helyeznek a kerületben található zöldfelületek bővítésére, valamint a parkok és a Duna-part védelmére, és a kormányzati támogatásból megvalósuló járda- és útfelújításokat a következő ciklusban is kiemelt feladatként kezelik. A támogatói megállapodás részleteiről szólva azt is bejelentették, hogy csatlakozva a kormányzat által támogatott Egészséges Budapest programhoz, létrehozzák az Egészséges Pesterzsébetért programot, amelynek részeként együttműködési megállapodást kötnek a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézettel, a kerületi háziorvosokkal, az egészségügyi és a szociális intézményekkel.

Szabados Ákos április 6-án, a kerületi ellenzéki polgármesterjelöltekről szóló sajtótájékoztatót követően közölte: az őszi önkormányzati választásokon független indulóként nyitott együttműködésre mindenkivel, akiknek az elsődleges célja a kerület fejlesztése, és nem csak a politikai ellenfél legyőzése.

Azután, hogy a pesterzsébeti Fidesz tárgyalni kezdett a 2015 óta függetlenként, de 2014-ben még baloldali támogatással induló polgármesterrel, az MSZP közölte: Szabados átlépett egy olyan határt, amit nem tudnak elfogadni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.