Működésképtelen ENSZ ötlet a migránsok átoltása

Nonszensz az ENSZ által javasolt, minden migránsnak nyújtandó egészségügyi támogatás. Ifj. Lomnici Zoltán elmondta: morális és technikai szempontból is erősen aggályos a világszervezetnek ez az ötlete.

Forrás: Karc FM2019. 07. 19. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nonszensz az ENSZ által javasolt, minden menedékkérőnek nyújtandó egészségügyi támogatás. Ifj. Lomnici Zoltán a Karc FM reggeli hírműsorában elmondta: morális és technikai szempontból is erősen aggályos a világszervezetnek ez az ötlete.

Noha Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság új elnöke új fejezet kívánna nyitni a bevándorláspolitikában, mégis említést tett a menedékkérők számára létrehozandó szolidáris alapról. Lomnici Zoltán hozzátette, hogy az alanyi jogon, minden menedékkérő számára nyújtott egészségügyi juttatás igazságtalan lenne az évtizedek óta az adott országokban dolgozó őslakosokkal szemben, ráadásul alapjaiban rengetné meg az országok társadalombiztosítási rendszerét.

A szakértő emlékeztetett: az WHO felmérései alapján csak az afrikai kontinensen több mint 600 millió ember lehet érintett elhanyagolt trópusi fertőzésekben, ez pedig hatalmas veszélyt jelent az európaiakra, akiknek az immunrendszere nincs felkészülve az ilyen betegségekre. Az egészségügyi rendszert ugyanakkor olyan mértékben terhelné meg a beteg menedékkérők ellátása, amelyet felmérni is nehéz.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a védőoltások megvásárlása és beadása szintén hatalmas terhet róna az európai közigazgatási rendszerre, ráadásul számolni kellene az eltérő kultúrájú társadalmakból érkező migránsok oltással kapcsolatos fenntartásaival is.

https://www.mixcloud.com/karcfm/működésképtelen-ensz-ötlet-a-bevándorlók-átoltása-hangoló-20190719-1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.