Rétvári Bence: Idén is 130 ezer gyerek vehet részt az Erzsébet-táborok programjain

A tavalyihoz hasonlóan az idén is csaknem 130 ezer gyerek vehet részt az Erzsébet-táborok programjain – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára hétfőn a zánkai Erzsébet-táborban.

Forrás: MTI2019. 07. 22. 15:00
RTVRI Bence
Zalaszabar, 2018. szeptember 11. Rétvári Bence, az Emberi Erõforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára sajtótájékoztatót tart a gyerekek táboroztatásáról a zalaszabari Gyógyító Szent Erzsébet-táborban 2018. szeptember 11-én. Mintegy 4,4 milliárd forintot fordít idén a kormányzat gyerekek táboroztatására, aminek köszönhetõen eddig is százezrek vehettek részt a nyári vagy évközi programokon. MTI Fotó: Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rétvári Bence hangsúlyozta: a kormány számára a gyermek és a családok segítése az első. Hozzátette: akkor lehet családbarát ország Magyarország, ha mind iskolaidőben, mind iskolán kívül az állam úgy segíti a családokat, ahogy az számukra a legelőnyösebb.

Az államtitkár hozzátette, a nyári szünetben a családoknak és a gyerekeknek is az a legjobb, ha tartalmas programok várják a fiatalokat a szünidő heteiben, idén összesen tizenegy héten át.

Arról is beszélt: 2010 előtt nem voltak hasonló programok, amelyeken több tízezer gyermek vehetett volna részt. Ha az ellenzéken múlt volna, nem jöhettek volna létre ilyen rendezvények, mert az Erzsébet-programról szóló 2012-es törvényt nem szavazták meg az ellenzéki képviselők az Országgyűlésben – mondta.

Rétvári Bence közölte: a stabil költségvetés és Magyarország gazdasági eredményei ma már lehetővé teszik, hogy a kormány mintegy 4,4 milliárd forintot fordítson az Erzsébet-táborok programjaira. Hozzátette, e táborok rendezvényei a teljes Kárpát-medencei magyarságnak szólnak, és közös programokat is szerveznek az anyaországbeli és a határon túli magyar fiatalok számára.

Kitért arra: az ottalvós balatoni táborok mellett idén hétezren vehetnek részt családi Erzsébet-táborokban, a napközis táborokban pedig mintegy hatvanezren kapcsolódhatnak ki. Emellett idén először volt lehetőség arra is, hogy a program résztvevői ingyen utazhassanak vonattal a zánkai táborba.

A zánkai ottalvós táborokban a fiatalok a legmodernebb kreatív technikai fejlesztő eszközöket – a Lego-robotokat vagy a háromdimenziós tárgyalkotást – is kipróbálhatják, ami az államtitkár szerint a pályaválasztás szempontjából is meghatározó élmény lehet számukra. Ezen kívül tehetségkutató versenyt is rendeznek a fiataloknak, valamint többféle sportággal is megismerkedhetnek a táborozók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.