Tovább ködösít Karácsony

Karácsony Gergely továbbra is titkolja, illetve félrevezető válaszokat ad a zuglói fizetős parkolás önkormányzati kezelésbe vétele kapcsán született döntéseiről. A baloldal főpolgármester-jelöltje az önkormányzati sport- és rendezvényszervező céget érintő tőkeelvonás kapcsán is mást mondott, mint ami a dokumentumokban szerepel.

2019. 07. 16. 6:36
null
A zuglói Fidesz úgy véli, az ellenzéki kerületvezető félrevezeti a lakosságot Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A képviselő-testület a fideszes tagok támogató szavazataival döntött úgy, hogy a cég törzstőkéjét képező OTP-részvényeket értékesítik, és a bevételt a sportcentrum fejlesztésére használják fel – válaszolta újságírói kérdésre Karácsony Gergely tegnap annak kapcsán, hogy megkérdezték, a zuglói sportcentrum törzstőkéjéből miért vontak el 320 millió forintot és hová lett ez a pénz. Zugló polgármestere, a baloldal főpolgármester-jelöltje vagy másról beszélt, vagy egy alternatív valóságot vázolt fel a kerület tulajdonában lévő Zuglói Sport- és Rendezvényszervező Nonprofit Kft.-t érintő elvonásról.

Amint azt már korábban a Magyar Nemzet a birtokába jutott dokumentumok alapján megírta: hibás számlák, Karácsony Gergely polgármester által aláírt, alapító határozatról szóló értesítés, illetve szintén a baloldal főpolgármester-jelöltje által szignózott négyoldalas ingatlanbérleti szerződés bizonyítja, hogy tavaly októberben több száz millió forintos gyanús pénzmozgás történt a zuglói polgármesteri hivatal és az említett kerületi cég között. A 320 millió forintos pénzmozgásról tanúskodó iratokban, számlákon bérleti díjról van szó, nincs nyoma OTP-kötvényeknek, részvényeknek.

Az is ellentmond Karácsony kijelentésének, hogy az önkormányzat csak később, 2019-ben számolt el a tulajdonában lévő társasággal, valamint a mindössze néhány napig érvényes bérleti szerződés megszüntetéséről nem született képviselő-testületi döntés, az a polgármesteri hivatal magánakciója volt a stornószámlán szereplő pecsét szerint. Az ügyben feljelentés is született, amit a Fővárosi Főügyészség vizsgál.

A főpolgármester-jelöltet szembesítették azokkal az elemzésekkel, amelyek szerint Zuglónak kétmilliárd forintos hitelállománya van és a kerület csődközelbe került. – A fővárosnak körülbelül százmilliárd forintos adóssága van, Zuglónak pedig nincs – felelte.

A baloldali politikus tagadta azokat a sajtóinformációkat is, hogy a múlt héten Zugló új parkolási szerződést kötött. Úgy fogalmazott: nincs ilyen szerződés, a kerület az ő javaslatára, a képviselő-testület korábbi döntésének megfelelően, saját üzemeltetésbe vette a parkolási feladatokat. Hozzátette, ezáltal csökkennek a költségeik és nő a bevételük. Ezzel továbbra sem válaszolt a lapunk által felvetett kérdésre: kitől, mennyiért vette meg vagy bérelte az önkormányzat a parkolási ellenőrei által használt speciális PDA-kat és az azokon futó szoftvert, illetve a szükséges szervert, informatikai kapcsolatot.

A zuglói Fidesz úgy véli, az ellenzéki kerületvezető félrevezeti a lakosságot
Fotó: Bach Máté

A zuglói Fidesz–KDNP-frakció vezetője tegnap felszólította Karácsony Gergely kerületi polgármestert: haladéktalanul tájékoztassa a kerületi képviselőket, valamint a lakosokat arról, milyen újabb szerződéseket kötött a parkolási rendszer működtetésére. Rozgonyi Zoltán a Bosnyák téren tartott sajtótájékoztatóján elmondta: a városrész vezetőjétől választ várnak arra is, milyen határidők és milyen költségek mellett működik tovább az eddig is rendkívül pazarló parkolási rendszer.

A frakcióvezető úgy fogalmazott: a múlt héten épphogy lejárt a Zuglót pénzügyi káoszban tartó egyik parkolási szerződés, Karácsony Gergely a képviselő-testület és Zugló lakosságának háta mögött máris akcióba lendült. Sajtóinformációk szerint újabb, parkolással kapcsolatos szerződést kötött. Ráadásul a szerződések éppen a saját polgármestersége, illetve a főpolgármesteri kampány végéig szólnak. Rozgonyi Zoltán ezért megdöbbentőnek és felháborítónak nevezte, hogy a kerületvezető nem törekedett a végleges megoldásra, hanem szőnyeg alá söpri a problémát. Azt is kifogásolta, hogy a szerződéskötést nem előzte meg sem képviselő-testületi, sem bizottsági döntés.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.