Békülékeny volt a kancellár hangneme

2019. 08. 21. 7:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Angela Merkel mellőzte a bírálatokat magyarországi látogatása során – állapítja meg a Die Welt című német konzervatív napilap. Mint írják, egészen más volt a mostani találkozó hangulata, mint Merkel négy évvel ezelőtti vizitje idején, amikor kifejtette: nem tudja értelmezni Orbán Viktor illiberális demokráciáról alkotott gondolatait.

Most azonban békülékeny hangnemet ütött meg, elismerte, hogy a migráció kezelésében vannak különbségek, de baráti módon meg lehet beszélni azokat. A Die Weltnek nyilatkozó forrás szerint kifejezetten jó volt a tárgyalások hangneme. A lap szerint a kulcs Ursula von der Leyen európai bizottsági elnökké választása, akiben Magyarország a pragmatizmust látja, míg a német politikus Orbán Viktorban a megbízhatóságot.

A liberális Süddeutsche Zeitung ezzel szemben úgy véli, Orbán és Merkel találkozója emlékeztetőül szolgálhat, hogy Európa két választás előtt áll. Míg a miniszterelnököt a politikai radikalizmus és a kerítések építése jellemzi, a kancellár egészen más irányt választott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.