Interaktív egészségnapokat tart a Semmelweis Egyetem

Szilágyi Anna
2019. 08. 30. 20:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ingyenes egészségmegőrzési programokkal ünnepeli alapításának 250. évfordulóját a Semmelweis Egyetem. Összesen tíz alkalommal vehetnek részt az érdeklődők 2019 szeptembere és 2020 júniusa között a Semmelweis Egészség Napok keretében szűréseken, bemutatókon, prevenciós előadásokon.

Merkely Béla, az egyetem rektora az Anatómiai Múzeumban tartott sajtótájékoztatón elmondta, az a világszerte kimagasló intézmény 250. születésnapját méltóképpen szeretnék megünnepelni, ilyen lesz a Nyári egyetem, a tanévnyitó, illetve számos más oktatási, tudományos program. A lakosságot is szeretnék megszólítani, ezért jött létre a Semmelweis Egészség Napok programsorozat. A kezdeményezés másik célja felhívni a figyelmet a prevenció fontosságára, mivel a várható, egészségben eltöltött időtartam attól is függ, hogy mennyit tudunk a betegségek megelőzéséről – tette hozzá a rektor. Az egészségnapok péntekenként és szombatonként lesznek, a részletes program az egyetem honlapján már hozzáférhető. Mindegyik ingyenes, ám regisztrációhoz kötött.

Az első, szeptember 14-i Egészség Napokon a lelki egészség lesz a főszerepben. Réthelyi János, a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója kiemelte, a programokon megtudhatjuk, hogy mit tehetünk mentális egészségünk megőrzése érdekében, és szükség esetén hová lehet segítségért fordulni. Többek között művészet- és állatasszisztált terápiás foglalkozáson vehetnek részt az érdeklődők, de olyan témák is felmerülnek majd, mint a függőség, a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar vagy épp az egészséges párkapcsolatok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.