Lemondott Fodor Gábor

A leköszönő elnök szerint az új ellenzéki együttműködésben olyan vezetőre van szüksége a liberális politikai közösségnek, akit nem terhelnek az elmúlt évek vitái.

Magyar Nemzet
2019. 08. 28. 8:24
FODOR Gábor
Fodor Gábor Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Liberális Párt (MLP) keddi küldöttgyűlésén Fodor Gábor bejelentette, hogy lemond a párt vezetéséről. Az egykor fideszes majd SZDSZ-es politikus a mostani döntését azzal indokolta, hogy „a Fidesz által kialakított autoriter rendszer elleni fellépésre csak új típusú ellenzéki együttműködés kialakításával van lehetőség”. A leköszönő elnök szerint az új ellenzéki együttműködésben olyan vezetőre van szüksége a liberális politikai közösségnek, akit nem terhelnek az elmúlt évek vitái.

Fodor Gábor
Fotó: MTI/Soós Lajos

Az MLP közleménye úgy fogalmaz: a pártelnök az elmúlt években számtalan konfliktust vállalt az önálló liberális politika megerősítése érdekében, amit maradéktalanul nem sikerült megvalósítani, azonban a kormányzati propagandával és sok esetben a baloldal támadásaival szemben is sikerült a párt önállóságát megőrizni. A hétfői küldöttgyűlés egyhangúlag elfogadta a pártelnök döntését, a tisztújítás november végéig várható.

Fodor Gábor a Fidesz alapító tagja, a néhai SZDSZ 1994 és 2009 közötti vezető tisztségviselője, a szocialista–szabad demokrata kormányok tagja 2013-ban alapította a Magyar Liberális Pártot. Fodor 2014-ben a párt elnökeként bejutott a magyar Ország­gyűlésbe, 2018-ban pedig Bősz Anett, a Liberálisok ügyvivője kapott mandátumot a parlamentben. Fodor Gábor tervei szerint újra egyetemi oktatóként folytatja pályáját, valamint egy olyan intézetet alapít, amely a közép-európai rendszerváltás történetét dolgozza fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.