Rekordlétszám az Erzsébet-táborokban

Minden eddiginél többen nyaralhattak idén az Erzsébet-táborokban – közölte tegnap Zánkán Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Azt is elmondta, a kormány huszonhatmilliárd forintot fordít a táborok megújítására, és további fejlesztési források felhasználásával összesen csaknem harmincmilliárd forintból válnak modernebbé a létesítmények.

Csekő Imre
2019. 08. 30. 7:47
null
Zánkán az idén sem unatkozhattak a gyerekek, de jövőre még több játék és sporteszköz várja őket Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novák Katalin államtitkár elmondta, hogy idén mintegy 130 ezren vehetnek részt az Erzsébet-táborok programjain, csaknem harmincezren a nyári zánkai ottalvós táborokban kapcsolódtak ki a szünidőben. Több mint 12 ezren az idén először biztosított ingyenes vasúti utazás lehetőségét is igénybe vették.

Az államtitkár arra is emlékeztetett, hogy ez már az Erzsébet-táborok nyolcadik évadja, amelyben vasárnaptól péntekig ottalvós, hétvégén pedig családi Erzsébet-táborokat szerveztek. A politikus ismertette, hogy kétezer család üdülhetett tíz turnusban Zánkán, ami a tavalyi létszám kétszerese. Idén már diabéteszes gyerekek is üdülhettek itt.

Kormányzati forrásokból huszonhatmilliárd forintot fordítanak az Erzsébet-táborok megújítására, és további fejlesztési források felhasználásával összesen csaknem harmincmilliárd forintból válnak majd modernebbé a létesítmények – ismertette a politikus, hozzátéve, hogy ezért a fonyódligeti tábort idén már ki sem nyitották, mivel ott már megkezdődtek a bontási munkálatok. Jövőre Zánkán is jobb körülmények között várják a fiatalokat, a táborban megújul a konyha és az étterem is, modernizálják a szállásépületeket, új közösségi tereket hoznak létre és a gyerekeknek új játszó- és sporteszközöket is telepítenek.

Zánkán az idén sem unatkozhattak a gyerekek, de jövőre még több játék és sporteszköz várja őket
Fotó: Éberling András

A szükséges felújítási munkák hétfőn kezdődnek – fejtette ki a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, aki arról is beszélt, hogy a fejlesztési munkálatok az erdélyi tábort is érintik majd. Novák Katalin leszögezte: harmincezerről ötvenezerre nő a nyári táboroztatási kapacitás az Erzsébet-táborokban a beruházások elkészültével.

A zánkai eseményen futott ki első hivatalos útjára a teljes szerkezeti és gépészeti felújításon átesett, a magyar ifjúság védőszentjéről, Szent Imréről elnevezett sétahajó, amely 2016-ban került az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány tulajdonába. A hajót Kiss-Rigó László, a Szeged–csanádi Egyházmegye püspöke áldotta meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.