Rendkívüli következmények a tájfun miatt

Tájfun tombol a Japán déli részén fekvő Isigaki, Mijako és Okinava szigetén, 15 ezer háztartásban nincs áram, 68 légi járatot töröltek, leállították a térségben lévő szigetek közötti kompforgalmat – számolt be a helyi média pénteken.

Forrás: MTI2019. 08. 09. 10:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az NHK japán közszolgálati televízió beszámolója szerint a heves szélben megrongálódtak a távvezetékek. Mijako szigetén keletkezett a legnagyobb kár az elektromos hálózatban. Okinava szigetén Naha és Ginovan városban négy ember megsérült.

A Lekima névre keresztelt trópusi ciklon idén már a kilencedik, amelyik a csendes-óceáni térségben képződött. Az általa keltett heves szél sebessége eléri az óránkénti 162 kilométert. A rendkívüli időjárás miatt 155 kompjáratot töröltek.

A ciklon Kína felé tart, ahol az ország keleti partvidékén már a négyfokozatú skálán második, sárga figyelmeztető jelzés van érvényben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.