Tanszerekkel segítik az iskolakezdést

A halmozottan hátrányos helyzetű családok gyermekeinek iskolakezdését ingyenes tanszerekkel segítik — jelentette be szerdán Fülöp Attila szociális ügyekért felelős államtitkár, amikor a Klebelsberg Központ vezetőjével bemutatták az iskolaszercsomagokat. Az Ökumenikus Segélyszervezet gyűjtést indított a diákoknak.

Borsodi-Csekő
2019. 08. 15. 6:41
null
Adománygyűjtésbe kezdtek az ökumenikusok Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint harmincezer, iskolaszereket tartalmazó csomagot juttatnak el a Klebelsberg Központ segítségével a rászorulókhoz egy új program segítségével, amelyet európai uniós és magyar költségvetési forrásokból valósítanak meg – közölte tegnapi sajtótájékoztatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Fülöp Attila hangsúlyozta: először valósítanak meg ilyen akciót a tanév elején, amit a növekvő gazdaság tett lehetővé. Az államtitkár hozzátette, a kormány arra törekszik, hogy a rászoruló családok széles körű támogatáshoz jussanak hazánkban.

A politikus kiemelte: az integráció kiváló példája, hogy a csomagokat olyan iskolaszerekből állították össze, amelyeket egy fogyatékkal élő és megváltozott munkaképességű embereket foglalkoztató állami cég, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft. gyártott. – Az új iskolakezdést támogató program halmozottan hátrányos helyzetű családokat érint, amelyek hátrányos helyzetű településeken élnek hazánkban – nyilatkozta lapunknak Fülöp Attila. – Az államtitkárság a Klebersberg Központtal közösen szeretett volna egy programot indítani, amely segíthet az említett családok gyermekeinek – folytatta az államtitkár.

Adománygyűjtésbe kezdtek az ökumenikusok
Fotó: Kurucz Árpád

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a 198 millió forint értékben összeállított csomagokat 554 állami és 98 egyéb – elsősorban egyházi fenntartású – intézménybe juttatják el augusztus 15-ig, hogy az érintett diákok a tankönyveikkel együtt vehessék át azokat.

A szociális államtitkárság kezdeményezésével egy időben Iskolakezdés együtt! címmel tegnap elkezdődött az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtése is, amelyben ezer gyermek beiskolázásának támogatásához várják a felajánlásokat.

Gyermekenként tízezer forint értékű tanszercsomagokkal szeretnék támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. A szervezet célja, hogy a segítség már az első becsöngetés előtt célba érjen. Az összefogáshoz bárhonnan lehet csatlakozni a 1353-as adományvonalon, melyre minden hívás és SMS indításával 250 forintot lehet adományozni. Átutalással vagy csekkbefizetéssel a 11705008-20464565-ös számlaszámon, illetve az Iskolakezdésegyütt.hu oldalon is lehet pénzt felajánlani a tanszerekre. A közleményben fel kell tüntetni: Iskolakezdés. A sajtótájékoztatón Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta, a legszegényebb családoknak szeretnének segíteni, annak érdekében, hogy az iskolakezdés számukra ne az eladósodásról, hanem a felzárkózás esélyéről szóljon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.