Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Többet tud rólunk a Facebook, mint a feleségünk

Nehezíti a technológiai multicégek elleni fellépést kormányzati és titkosszolgálati kapcsolatuk. 

Forrás: Karc FM2019. 08. 20. 18:48
A picture illustration shows a Facebook logo reflected in a person's eye, in Zenica
FACEBOOK-DATA/ Fotó: Dado Ruvic Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többet tud rólunk a Facebook, mint a feleségünk vagy a munkáltatónk, ezért reagál mindenki érzékenyen a céget érintő botrányokra – hangzott el az Alapjogokért Központ és a Karc FM közös műsorában, Az igazság órájában. A műsorban emlékeztettek arra: a közösségi portál vezetője, Mark Zuckerberg eskü alatt vallotta egy szenátusi meghallgatáson, hogy a Facebook felhasználóit nem hallgatja le a cég. Ez a vallomás dőlt meg most a cég beismerésével.

Az adásban elhangzott: az Európai Uniónak itt tényleg lenne keresnivalója, már ami a nagy technológiai óráscégek megregulásázást illeti. Ám kiderült: egyes uniós tagállamok is érdekeltek abban az internetes cenzúrában, amelyet ezek a multik folytatnak. És valószínűsíthető az amerikai titkosszolgálatok és a tech-cégek összefonódása is, ami szintén megnehezíti ellenük a fellépést.

Az igazság órája minden héten kedden délután három és négy között a Karc FM-en. Ismétlés szerdánként hajnalban három és négy között. A legutóbbi adás közreműködői voltak: Kovács István az Alapjogokért Központ stratégiai igazgatója, Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője és a szerkesztő-műsorvezető: Czirják Imre.

A teljes adást IDE KATTINTVA hallgathatják meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.