A víz jótékony hatásaival a legtöbben tisztában vannak, azonban egyre több kutatás bizonyítja be, hogy a palackozott ásványvizekben fokozott mennyiségben találhatók az egészségre káros mikroműanyagok is. Jó alternatívát nyújthat a csapvíz, amely hazánkban kiváló minőségű, gyakran ellenőrzött, ráadásul ásványi anyagok és nyomelemek is találhatók benne. Idén több vendéglátóhely is csatlakozott a csapvíz népszerűsítéséhez, és vállalták azt, hogy újratölthető pohárból, ingyen biztosítják a kávé mellé.
Egyre több vendéglátóhely csatlakozik az idén 110 éves DRV Zrt. csapvízkampányához: a tavaly indított kezdeményezésben partnerkávézók, -cukrászdák, -bárok felelős vendéglátóhelyként a DRV által biztosított emblémázott pohárban csapvizet szolgálnak fel a kávé mellé, a poharakat pedig a fogyasztás ideje alatt a vendégek kérésére folyamatosan, ingyenesen újratöltik. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet a folyadékbevitel fontosságára és a környezettudatosságra.
A kezdeményezés nem új keletű, hiszen a vállalat a tavalyi évben is kiemelt témaként kezelte a csapvízfogyasztás népszerűsítését. A kampánnyal hangsúlyozzák, hogy a csapvíz Magyarországon bárki számára elérhető, a leggyakrabban ellenőrzött termékek közé tartozik, a minősége jó, biztonsággal fogyasztható, egészséges, az emberi szervezet számára hasznos ásványi anyagokat és nyomelemeket tartalmaz. A csapvíz vitathatatlan előnye a palackozott vizekkel szemben, hogy gazdaságos, emellett óvja a környezetet. Ha a csapvizet választjuk, jelentős mennyiségű műanyaghulladéktól kíméljük meg a Földünket.
Tavaly óta bővült a felhíváshoz csatlakozott vendéglátóhelyek száma, 23 kávézó és cukrászda állt a jó ügy mellé, akik az együttműködés keretében összesen ötszáz darab Csak a csapvíz-logóval ellátott poharakat kaptak. A DRV honlapján és Facebook-oldalán is közzétette az együttműködő üzleteket. – Mára globális problémává nőtt a környezetszennyezés, sőt a kanadai Victoriai Egyetem munkatársa által vezetett legújabb kutatás szerint a palackozott vizekben fokozott mennyiségben találhatók az egészségre káros mikroműanyagok is – emlékeztetett Lakatos Edina, a DRV Zrt. sajtószóvivője. – Hosszú távú célunk ezzel a kampánnyal, hogy az előnyeit hangsúlyozva népszerűsítsük a csapvizet, és minél többek figyelmét felhívjuk a tudatos fogyasztásra és vízhasználatra. Köszönjük a csatlakozott vendéglátóhelyeknek, hogy a környezetük és a vendégeik iránt felelősséget érezve támogatják a kezdeményezésünket – fűzte hozzá a sajtószóvivő.