Kilépne az árnyékból a megújult Dunaújváros

Cserna Gábor polgármestert egy dolog motiválja, hogy Dunaújváros minél élhetőbb város legyen, de támogat minden jótékonysági rendezvényt is, mert vallja, hogy a közösség minden tagja egyaránt fontos.

2019. 09. 24. 12:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1950-es években Sztálinvárosnak nevezett Dunaújváros hatalmas változáson ment keresztül az elmúlt években, a település, amely az államszocializmus idején leginkább a nehéziparáról volt ismert, mára jórészt maga mögött tudhatja a múltból örökölt terheket. Cserna Gábor polgármester (képünkön), aki a Fidesz–KDNP színeiben ismét elindul az október 13-i megméretésen, a településen nőtt fel, így jól ismeri annak múltját.

– Közel kilenc év munkájával a hátam mögött büszke vagyok arra, hogy ez a város nem az intézménybezárások városa lett. Van egyetemünk, kinyitottuk, felújítottuk a bezárt létesítményeket, új szárnnyal gyarapodott a kórház, megújul a rendelőintézet. Folyamatosan korszerűsítjük az úthálózatunkat, megszépülnek az óvodáink, iskoláink, a szigetünk és a parkjaink. Ezek a fejlesztések közös munkánk eredményei, amelyeket évekkel ezelőtt megálmodtunk, és mára meg is valósultak. Az elért eredményeket azonban meg kell védeni – jelentette ki.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A polgármestert egy dolog motiválja, hogy Dunaújváros minél élhetőbb város legyen, de támogat minden jótékonysági rendezvényt is, mert vallja, hogy a közösség minden tagja egyaránt fontos.

– Mindemellett nagy szükség van a fejlesztésekre, a városépítési folyamatot a kormányzat segítségével kívánjuk folytatni. Büszkeséggel tölt el, hogy a napokban elindíthatjuk a felújított Fabó Éva Sportuszoda próbaüzemét, amit többéves előkészítő munka előzött meg. Rövidesen befejeződik a Dunaújvárosban meghatározó Vasmű út és a hozzá kapcsolódó járdaszakaszok felújítása, emellett folytathatjuk a kerékpárutak bővítését. Csaknem 450 millió forintból valósul meg a régi Vidámpark fejlesztése, így rövidesen megnyithatja kapuit a különféle színes szolgáltatásokkal bíró kalandpark – emelte ki Cserna Gábor.

Dunaújváros egyik ékköve, a Szalki-sziget rekonstrukciós munkálatai is folytatódnak idén ősszel, és teljes mértékben felújított, impozáns külsőt kap a szebb napokat látott régi Remix épülete is. A polgármester jelezte: a következő ciklusban is folytatják a fejlesztéseket, amelynek eredménye egy fejlődő, versenyképes, turisztikailag vonzó város lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.