Palkovics László átadta a Budapesti Corvinus Egyetem új campusát Székesfehérváron

Az egykori huszárlaktanya épületében 1,5 milliárd forint támogatásból jött létre új, 21. századi oktatási tér.

Forrás: MTI2019. 09. 04. 12:10
PAVLIK Lvia; CSER-PALKOVICS Andrs; PALKOVICS Lszl; LNCZI Andrs
Székesfehérvár, 2019. szeptember 4. Lánczi András rektor, Cser-Palkovics András (Fidesz) polgármester, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Pavlik Lívia, az egyetem kancellárja (b-j) átvágja a nemzeti színû szalagot a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campus új épületének átadásán 2019. szeptember 4-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A miniszter hangsúlyozta, hogy az egyetemek esetében rendkívül fontos a modern oktatási infrastruktúra, mert évente új technológiák jelennek meg, az oktatásnak tartania kell a lépést az egyre gyorsabb gazdasági változásokkal. Székesfehérvár vállalati oldalról is jó környezetet kínál a képzéseknek, a cégekkel együttműködve tud az egyetem előrelépni, és a duális képzésből olyan hallgatók kerülnek ki, akik „értik a vállalatok életét” – tette hozzá.

A miniszter elmondta, hogy Fehérvár a legsikeresebb az országban a duális képzés területén, amihez a Corvinus mellett az Óbudai Egyetem is hozzájárul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.