időjárás 1°C Elza 2022. december 1.
logo

Új központi orvosi rendelőt adtak át Alsónémediben

Forrás: MTI
2019.09.28. 17:36

Új központi orvosi rendelőt adtak át Alsónémediben szombaton.

Az egészségügy alapját a háziorvosi ellátás adja, ezért kiemelt jelentőségű az alapellátás folyamatos fejlesztése – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára.

Csiki Zoltán szerint a háziorvosi ellátás nyújtja a mindennapok biztonságát az embereknek, és garantálja azt is, hogy az erre épülő ellátási formákat szakszerűen és hatékonyan vonják be a gyógyító folyamatokba.

A központi orvosi rendelő átadása újabb mérföldkő a közelmúlt fejlesztéseinek sorában: elkészült a művelődési ház, több utcát leaszfaltoztak, gyalogjárdák épültek és megújult az óvoda épülete – mondta Vincze József (független) polgármester.

A település vezetője kiemelte: nem csupán egy régóta várt épületet adnak át, de a beruházással elindult a településközpont megújulása is.

Az új intézményben két háziorvosi és egy fogorvosi rendelő, egy multifunkcionális helyiség és az orvosi ügyelet helyiségei találhatók. A polgármester közölte, hogy az orvosi rendelőnél szeretnének egy mentési pontot is kialakítani. A beruházás bruttó értéke 450 millió forint volt, amelyből 124 millió forint volt az állami támogatás.

Pánczél Károly országgyűlési képviselő (Fidesz) arra emlékeztetett, hogy a beruházás magyar forrásból valósult meg, elsősorban Alsónémedi bevételeiből.

Egy közösség akkor fejlődik, ha a jövőbe fektet be, vállalja az erőfeszítéseket, Alsónémedi pedig elvégezte ezt a munkát – mondta Szabó István, a Pest Megye Közgyűlés elnöke, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a településnek van víziója, a közösségnek pedig megvan a tudása, szorgalma.

A rendelő épületét Farkas Gábor tervezte, a kivitelező az EU-Építő Kft. volt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.