időjárás 5°C Virgil 2022. november 27.
logo

Óriási felháborodást keltett, hogy Hadházy trágár szöveget mutatott fel a parlamentben

Forrás: MTI
2019.10.21. 14:39
Óriási felháborodást keltett, hogy Hadházy trágár szöveget mutatott fel a parlamentben

Megzavarta a miniszterelnök parlamenti felszólalását Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hétfőn napirend előtt, az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján, miközben Orbán Viktor a pulpituson beszélt.

Ekkor Hadházy táblákat tartott elé, melyeken általa szellemesnek vélt üzenetek voltak olvashatók, mint „stop propaganda”, „stop korrupció”. De kitett egy táblát is, ami túlment minden határon, íme:

Ezt a táblát tartotta fel Hadházy Ákos Orbán Viktor miniszterelnök napirend elott felszólalása alatt az Országgyulés plenáris ülésén Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kövér László házelnök természetesen rendreutasította a képviselőt. A kormányfő folytatta a beszédét, majd mosolyogva megpróbálta kivenni az egyik táblát a képviselő kezéből, ez végül nem sikerült.

Az Országgyűlés elnöke ezt követően azt mondta, ezen a pulpituson egy több mint 100 éves golyónyom árulkodik az ellenzéki felelőtlenségről, ostobaságról, hazafiatlanságról. Ezt még a kommunisták sem tüntették el, mert ők is érezték valahol, hogy ennek van jelentősége – tette hozzá. Arra kérte az ellenzéki képviselőket, hogy a választási vereségből ne azt a következtetést vonják le, hogy ugyanaz „az agresszív háborús politika” a célravezető, amit idáig folytattak.

Arra kérte az ellenzéki képviselőket, tartsák be a házszabályt, „ne csináljanak cirkuszt a parlamentből”.

Kövér László azt is kérte, hogy aki erre nem képes, forduljon szakemberhez segítségért.

Ezt követően Orbán Viktor folytatta beszédét, fideszes képviselők pedig egy nemzeti zászlóval előbb eltakarták, majd kivették a pulpitus előtt álló ellenzéki képviselő kezéből a tábláit.

Hadházy botrányos viselkedése megtekinthető a Fidesz YouTube csatornájára feltöltött videón:

Jakab Péter sem akart „lemaradni”

Jakab Péter (Jobbik) a felszólalása kezdetén visszatért a miniszterelnök felszólalására és azt mondta: az emberek nem jobbágyok, hanem tisztességes magyarok, „ahogy a miniszterelnök úr sem őfelsége, hanem egy közönséges bűnöző, akit meg majd el fogunk számoltatni”.

Kövér László házelnök emiatt figyelmeztette.

Jakab Péter ezután azt kérdezte: a kormányfő „miért fenyegette meg” az embereket azzal, hogy ha ellenzéki polgármestereket választanak, elmaradnak a források? Arra is rákérdezett: a miniszterelnök miért titokban járta az országot? Szerinte a vidék rendkívül szegény és keresi a segítséget.

Amikor a házelnököt „Kövér elvtárnak” nevezte, az elnök megvonta tőle a szót az Országgyűlés tekintélyét sértő kijelentések és az ülésvezetés bírálata miatt.

Orbán Viktor a Mandiner tudósítása szerint Jakab Péterre reagálva elmondta: visszautasítja a kijelentését, miszerint jobbágyok vannak Magyarországon, az országnak állampolgárai vannak. Hozzátette: masírozó kisnyilasoktól nem fogadnak el erkölcsi kioktatást.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.