időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Paletta: Egészségügyi vészhelyzetekre készít fel a Semmelweis Egyetem

Forrás: HÍR TV
2019.10.30. 15:57

A Hír TV Paletta című műsorának tegnapi adásából többek között megtudhatták, hogy egészségügyi vészhelyzetekre készít fel a Semmelweis Egyetem, illetve azt is, hogy új előadásban debütál a sokak által kedvelt színművész Szabó-Sipos Barnabás.

Veszélyhelyzet minden olyan, ami közvetlenül az életet veszélyezteti, de nem feltétlenül csak ezekkel kell sürgősségi osztályra jönni, hanem minden olyan akut panasszal, ami komolynak tűnik vagy olyan merül fel a háttérben, ami veszélyes lehet – mondta a műsorban Dr. Krivácsy Péter, a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika főorvosa.

Fehér szarvas

A Fehér szarvast a két világháború között írta Zilahy, akkor egészen mások voltak a színházi körülmények. Egy jelenetben bejön 20 statiszta, ezt nyilvánvalóan egy utazószínház nem engedheti meg magának, de valójában egyetlen egy kőszínház sem. Tehát itt más színházi nyelven kell szólnunk – magyarázta a műsorban Andrási Attila író-rendező.

Elfelejtett nyár

A leszakad az ég című dalunkkal jöttük ide legutoljára, illetve akkor voltunk Lengyelországban és akkor ezt a nemzetközi sporthimnuszt népszerűsítettük még. Ez a dal gyakorlatilag a nyárnak a lezárása és az az érdekessége, hogy ez akkor fogalmazódott meg az agyamban, amikor még a leszakad az eget énekeltem fel Atinál – mesélte a műsorban Jáger Gyula, a Charme együttes énekese.

A telje adás IDE KATTINTVA nézhető meg.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.